2024.01.25.TomiSpark

Újabb MI-alapú funkciókkal bővül a Chrome

A Google az elmúlt években elég nagy munkát fektetett abba, hogy könnyebbé, biztonságosabbá és elérhetőbbé tegye a webes keresést saját böngészőjében, ezt az utat pedig tovább folytatják legutóbbi blogbejegyzésük szerint. A Chrome ezúttal három új generatív MI-funkciót kap, melyek segítségével egyszerűbben rendezhetjük a lapokat, gyorsan generálhatunk egyéni témákat, ahogyan az értékelések írása is hamarabb mehet végbe.

Az említett újdonságok a Chrome 121-es verziójával érkeznek meg, először pedig az USA felhasználóinál lesznek elérhetők. A kipróbálásukhoz be kell jelentkezni, rámenni a Beállítások opcióra, onnan a Kísérleti MI-t tartalmazó oldalra kell navigálni.

A lapok okosabb rendezése

A Tab Organizer segítségével a Chrome automatikusan javaslatot tesz és létrehozza a lapcsoportokat a megnyitott lapjaink alapján. Ez a Google szerint különösen hasznos lehet, ha egyszerre több feladaton dolgoznánk a Chrome-ban, például egy utazás tervezésén, egy téma kutatásán vagy egy vásárláson. A funkció használatához a jobb gombbal egy fülre kell kattintani, majd kiválasztani a Hasonló lapok rendezése lehetőséget, de az is egy opció, hogy a lapok bal oldalán található legördülő nyílra kattintunk. A Chrome még neveket és emojikat is javasol ezeknek az új csoportoknak, így könnyen megtalálhatjuk őket újra, amikor legközelebb szükség lesz rájuk.

Saját témák létrehozása a mesterséges intelligencia segítségével

A tavalyi évben az Android 14 és Pixel 8 készülékekkel bevezetett szöveg-kép diffúziós modellt a Chrome-ba is elhozták, ami azt jelenti, hogy ennek révén az eddigieknél jobban személyre szabhatjuk a böngészőnket. Gyorsan generálhatunk majd egyedi témákat, egy általunk kigondolt hangulat, vizuális stílus és szín alapján. Ehhez a Chrome testreszabása panelen a Téma módosítása, aztán a Létrehozás MI-vel lehetőségekre lesz szükségünk.

Fotók: Google

Segítség a weben való íráshoz

A Google blogja szerint sokak számára problémát jelenthet, ha saját gondolataikat kellene megfogalmazni valahogyan az interneten. Éppen ezért hozták létre a Help me write, vagyis a Segíts írni funkciót, aminek az elindításához jobb gombbal kell kattintani például egy szövegmezőre a meglátogatott webhelyen, ezt követően kiválasztani a már említett lehetőséget. Itt elég lesz beírni néhány szót, a mesterséges intelligencia pedig elindítja az írás folyamatát. A cég szerint ez igazán jól jöhet olyan esetekben, amikor mondjuk egy jól megírt értékelést szeretnénk elkészíteni egy étteremről.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram