2023.11.17.TomiSpark

Újabb innovációkkal fejlődik a YouTube

Az 1080p Premium már Androidon és tévén keresztül is elérhető, a mesterséges intelligenciával előállított tartalmakra pedig külön figyelmeztet majd a videómegosztó. Nagyjából így foglalhatók össze a YouTube újdonságai, amit alább bővebben is kifejtünk.

Hivatalosan is itt a prémium felbontás

Már februárban is több helyen megemlítették, tavasszal pedig a YouTube is megerősítette, hogy az 1080p Premium opció révén az 1080p HD magasabb bitrátájú változatát kaphatják meg az előfizetők, ami annyit takar, hogy a felvételek valamivel szebbek lesznek, mintha csak a sima 1080-as felbontást választottuk volna. Ezt a bejelentésük után az iOS-en lehetett igénybe venni, de jelenleg már a tévés applikáción és Androidon keresztül is lehetőség nyílik erre a The Verge cikke szerint.

Az AI chatbot is segíthet nekünk

Előfordulhat, hogy nem találunk valamit a YouTube-on, esetleg másban akadtunk el. Ilyenkor lesz majd segítségünkre az egyelőre még kísérleti chatbot, de a mesterséges intelligenciára akkor is számíthatunk, ha egy összefoglalóra lenne szükségünk valamelyik videó tartalmából. Mindkettő tesztelhető azok számára, akik előfizettek a Premiumra.

Új címkék a mesterséges intelligenciával létrehozott tartalmakhoz

Mivel ez a technológia egyre jobban fejlődik, sajnos arra is lehetőséget nyílt, hogy félrevezető tartalmakat generáljanak vele, éppen ezért a YouTube blogbejegyzésében leszögezte, továbbra is elkötelezettek amellett, hogy egy egészséges információs ökoszisztéma maradjon fenn a platformon. Ennek érdekében megkövetelik az alkotóktól, hogy jelezzék, ha módosított vagy szintetikus tartalmat hoztak létre, amely valósághű, beleértve a mesterséges intelligencia eszközeinek használatát is.

Erre vonatkozólag viszont lesznek új opciók, amivel jelezhetik, hogy mennyire valós az adott tartalom, amit a nézők címkék formájában láthatnak majd, ha pedig olyanról van szó, ahol ez már nem elég, egyszerűen eltávolítják majd a károkozás kockázatának csökkentésé érdekében. Ez különösen igaz lehet az olyan esetekben, amikor mondjuk egy valós személy arcát vagy hangját használják engedély nélkül.

Az eltávolításra a felhasználók maguk is kérhetik a YouTube-ot az adatvédelmi kérelmezési folyamaton keresztül, de figyelmeztettek mindenkit, nem automatikus a törlés. A kérelmek elbírálásakor számos tényezőt figyelembe vesznek, de azt is közölték, hogy a zenei partnerek számára is lehetőség lesz a visszaélések jelzésére.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram