2021.02.18.admin-fazis

Új távlatok a zenehallgatásban-Megjelent a Harman Kardon SoundSticks 4

A Harman Kardon SoundSticks 4 hangszóró 100W-os mélynyomóval és Bluetooth csatlakozási lehetőséggeldebütált az indiai piacon. Az amerikai székhelyű cég most újított a dizájnon, mégis sikerült hűnek  maradni  az eredeti, bevált stílushoz. A hangszórók most is élénk, szobát betöltő hangzást ígérnek.

Az ikonikus dizájn újra hódít

A SoundSticks dizájn 2000-ben debütált, mikor a Harman Kardon először piacra dobta az akkor óriási újdonságnak számító, átlátszó, kupola alakú mélynyomóit. A hangszórókat még az Apple egyik embere, Johny Ive tervezte és állandó helyet kaptak a rangos, New York-i Modern Művészeti Múzeumban (MoMa). Nem csoda, hogy a vállalat továbbra is ragaszkodik az egyedi, átlátszó kialakításhoz.

Az audió rajongók valódi műalkotásnak tekintik a hangszórót

És erre meg is van minden okuk. A hangszóró külseje valóban egyedülálló, minden otthon ékszere lehet.  Az úttörő, átlátszó kupola és a letisztult sziluett könnyen illeszkedik bármilyen stílushoz.

 A kupola belső hullámos felületű kialakítása a zene szépségét hivatott tükrözni. A két műholdas hangszóró arányaiban tökéletesen passzol a fő elemhez, együtt igazán szép összhangot alakítanak ki, nem csupán a hangzás terén.

Így néz ki mikor a rendkívüli hang és művészet találkozik

Természetesen fontos a külalak, viszont a hangszórók esetében elsősorban a remek hangzásért választunk hangfalat. A Harman Kardon azonban ezen a téren is jelesre vizsgázott, hiszen vibráló magas hangokkal és hihetetlen basszusokkal tölti be a teret.

Bár a basszusszintek szabályzásának lehetőségét eltávolították, de mivel a készülék tökéletesen hangolt, emiatt nem keseredtünk el. A Harman Kardon SoundSticks 4 energiatakarékos funkcióval is rendelkezik, ami automatikusan kikapcsolja az egységet amennyiben azt nem használják.

Bloetooth és Wifi kapcsolódási opciók

A Harman Kardon új hangszórójának elsősorban Bluetooth kapcsolódási lehetősége van. Ez manapság a legnépszerűbb módszer, viszont előfordulhat késleltetés a kihangosításkor. A Bluetooth 4.2-es verziója már fejlett annyira, hogy erre ritkán van precedens, viszont be kell látnunk azt is, hogy egy kábeles kapcsolat mindig megbízhatóbb a Bluetoothnál.

 Mivel a Bluetooth opciót nem lehet kikapcsolni, előfordul, hogy a közelben lévő ismeretlen eszközök is rákapcsolódnak a hangszóróra, ami okozhat némi kellemetlenséget. Ez a malőr azonban elkerülhető, ha odafigyelünk a közelben lévő eszközök kapcsolódásának tiltására.

Az eszköz Wifi 802.11 támogatást is kínál a csatlakozásra, ha valaki esetleg inkább azt preferálná. Némi kivetnivalót hagy maga után, hogy a hangszóró csomagolása nem tartalmaz kábelt a másfajta kapcsolódás létrehozására, így ezt magunknak kell beszereznünk.

Lássuk a specifikációkat

A Harman Kardon SoundSticks 4 mély hangszórójának mérete 321mm x 276mm x 231mm, a műholdas hangszórók mérete 271mm x 84mmx 84mm, míg a súlya mindössze 4,431 kg. Ez egy nagyon praktikus méretezés, kényelmesen elfér polcon vagy íróasztalon a számítógép mellett.

A kupola alakú mélysugárzó 100 W-os teljesítménnyel hihetetlen basszus hangokat képes produkálni. 140 W-os kimeneti teljesítményt biztosít, a frekvenciaválasz 40 Hz-20 kHz-ig terjed. A jel-zaj arány 80 decibel. A hangszórók nagyon gazdag és tiszta hangzást biztosítanak, amit első ránézésre nem várnánk el a vékony, műholdas hang-Stickektől.

A basszus kitűnően szabályozott

A hangszóró nem kínál EQ-kezelési lehetőséget, ha változtatni szeretnénk, azt a kibocsájtó eszközön kell megtennünk. A jó alapbeállításoknak köszönhetően a részletes, árnyalt szövegek gyönyörűen keverednek a basszussal. A hangszóró valóban kitűnően van beállítva, bár aki dübörgő basszusra vágyik, érdemes másik készülék után néznie. Összességében a Harman Kardon SoundSticks 4 hangszórója egy gyönyörű, általános használatra szánt termék, azok számára, akik hangsúlyt fektetnek a minőségi hangzásra otthonukban.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram