2022.11.24.TomiSpark

Új rekordokat hozott a Pokémon Scarlet és Pokémon Violet

Úgy látszik a Pokémon örök, hiszen a széria legfrisebb játékai új csúcsokat döntöttek meg mindössze néhány nap alatt a Nintendo közleménye szerint. A két variáns a vállalat történetének leggyorsabban fogyó játékaivá váltak.

A Pokémon videójáték-sorozat kilencedik generációjának első részeként érkezett meg november 18-án a Scarlet és a Violet, azt pedig, hogy mekkora igény mutatkozik még mindig ezekre az újdonságra, tökéletesen prezentálja a Nintendo bejelentése.

A cég részéről ugyanis egy sajtóközleményben erősítették meg, hogy a megjelenéstől számítva három nap alatt 10 millió darabot adtak el világszerte a két játékból, beleértve ebbe a fizikai és a letölthető verziókat is.

Ezek a Nintendo Switchre lettek kiadva, rajongókból pedig nincs hiány ezek szerint, de további csúcsok is megdőlhetnek a The Verge hírei alapján, amennyiben ilyen ütemben fogynak el az egyes példányok. A 2019-ben kiadott Pokémon Sword és a Pokémon Shield játékokból például egy hétvége alatt adtak el 6 milliót, azóta pedig összesen 25 millió darab kelt el belőlük.

Ha sikerült jól meglovagolniuk ezt a hullámot, akkor könnyen lehet, hogy ezen is túltesznek, mindenesetre az egyik riválist már így is lenyomták. A portál arra emlékeztetett mindenkit, hogy a Sony nemrégiben a God of War Ragnarök eladásival büszkélkedett, amiből 5,1 millió fogyott el az első héten, a Nintendo viszont ennél rövidebb idő alatt is jobb számokat produkált a Pokémon által.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram