2022.07.09.TomiSpark

Új logót kap a Google Play áruház

2016-ban frissült utoljára az alkalmazásokat tartalmazó áruház emblémája, de az Android telefonokat használók hamarosan ismét változást tapasztalhatnak.

Bár hivatalos bejelentés még nem történt a 9To5Google szúrta ki, hogy megváltozik a Play áruház logója. A portálnál ugyanis rájöttek, hogy az appon belül már megjelenik egy új logó, annak ellenére, hogy a megnyitás előtt az okostelefonokon még a jelenlegi verzió látható.

A 2016-os újratervezés előtt több árnyék volt felfedezhető a háromszög alakú logón, amiből most is maradt valamennyi, de a legszembetűnőbb, hogy a sarkok sokkal lekerekítettebbek a mostanihoz képest, a szokásos négy szín pedig jobban igazodik a Google színeihez. Utóbbi egyébként a legutóbbi újítások egyértelmű trendje volt a cégnél.

Fotó: 9To5Google

Szintén felfedezhető, hogy az ikon tompább és sötétebb a többi első féltől származó szolgáltatáshoz képest, míg a kék és a zöld már kevésbé élénk. A belső felosztás is finomítva lett úgy, hogy az egyes részek egyenlőbb méretűek legyenek, hiszen most a kék rész egyértelműen hangsúlyosabb a másik három komponenshez képest.

Az újdonság a Google Pay rendszerben már látható, amikor Play Store tranzakciót hajtunk végre, ám egyelőre nem tudni, mikor veszi át az elődje helyét véglegesen mindenhol.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram