2023.07.20.TomiSpark

Új formában kapjuk majd meg a Facebook videóit

Elköszön a Facebook Watch, a videók viszont megmaradnak és minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet rájuk a Meta. Változik a navigálás, de a feltöltés és a szerkesztés is kényelmesebbé válik a jövőben.

A Meta eddig is igyekezett minél inkább előtérbe helyezni a videós tartalmakat a közösségi oldalain, így a Facebookon is, ám a Facebook Watch közel sem volt tökéletes, ráadásul az érdeklődés is csökkenni kezdett iránta. Éppen emiatt jött el arra az idő, hogy a cég lépjen ebben az ügyben, pár nappal ezelőtt pedig hivatalosan is bejelentették blogjukon, hogy a Facebook Watch megszűnik, helyét ugyanis a Video nevű felület veszi át. Ez persze nem egy nagy változtatás, a szolgáltatáshoz kapcsolódó újításokat átböngészve viszont már más a helyzet.

Ugyan nem tették közzé, mikor jön el a váltás pillanata, azt már tudni lehet, mi változik a közeljövőben. A Video fül alatt ugyanis több olyan eszközt emelnek át a szerkesztéshez, amelyek eddig a Reelsből lehettek ismerősek. Könnyedén hozzáadhatunk vagy eltávolíthatunk egy hangsávot a videóknál, így a zenékkel is egyszerűbben boldogulhatunk majd, de különböző effektek, matricák is a rendelkezésünkre fognak állni, feliratokat is kreatívan helyezhetünk el, és a vágás is egyszerűbb lesz elvileg.

A szerkesztésen túl fontos még, hogy az átalakulástól kezdve már HDR videók is feltölthetők lesznek, akár közvetlenül a mobilunkról, a közlemény alapján pedig ez mindössze az első lépés abba az irányba, hogy valódi HDR támogatást nyújtsanak az alkalmazásaikban.

A Meta azt is szeretné, hogy a videós részleg jóval átláthatóbb és modernebb legyen, ezért az egyes videókat csak felfelé kell görgetni a továbblépéshez, ráadásul itt az élő közvetítések, a Reels videói és a sima videók egyaránt megtalálhatók lesznek a továbbiakban. Az egyik legfontosabb módosítás ezzel kapcsolatban, hogy hamarosan a Facebookon keresztül is megtekinthetők lesznek az Instagram Reels tartalmai, ezeket pedig ugyanúgy a Facebook felületén fogjuk tudni véleményezni, tehát nem kell külön egy másik alkalmazásba belépni ehhez.

Gondoltak egyébként azokra is, akik új dolgokat szeretnének felfedezni, mivel az általunk választott témákban erre is meglesz a lehetőség a sok-sok videó között, így nem kell folyton azokat pörgetni, amelyeket az ízlésünk alapján dobott fel nekünk a rendszer.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram