2023.01.25.TomiSpark

Új Bluetooth távolságmérőn dolgozik a Google

Fontos újítás érkezhet az androidos telefonokra. A hírek szerint a háttérben már komoly munka folyik annak érdekében, hogy a Bluetooth RSSI segítségével a telefonunk mérni tudja, mennyire van messze a csatlakoztatott eszköztől.

Új Android-funkcióként dolgozik a Google a Bluetooth távolságmérési API-n. Ennek a kódja már felkerült az Android Open Source Project (AOSP) Project Mainline modulként is, szóval hamarosan élesben is debütálhat az újdonság, melynek lényege, hogy a felhasználók megtudják, milyen távolságban van a telefon a csatlakoztatott eszköztől.

Ez például az arcfelismerés esetében is nagyon hasznos lenne, hiszen ilyenkor a telefonnak csak akkor kellene elkezdenie a feloldás folyamatát, amikor érzékel mondjuk egy párosított okosórát, ami a készülék tulajdonosához tartozik és vélhetően viseli is azt.

Fotók: Google

A Sparrow News cikke szerint ez valószínűleg az Android 14 érkezésével válhat majd elterjedtebbé, főként amiatt, hogy ennek pontos működéséhez folyamatos fejlesztésekre lesz szükség. Az API a Bluetooth jelerősség érzékelésére való indikátort használja, viszont kérdéses, hogy csak megközelítő értékeket kapunk majd, vagy valós adatokat.

Korábban ugyanis léteztek már hasonló megoldások, de azoknál mindig kellett valamilyen plusz kapcsolódási egység, így például az UWB, vagy éppen a NFC is segítette a kapcsolatot ezzel precízebb működést eredményezve. A jövőben erre már nem lenne szükség a Google víziója szerint, mivel elég lenne a Bluetooth is az új API révén.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram