2023.06.09.TomiSpark

Úgy tűnik, Sonicot nem lehet megunni

Valószínűleg a mozifilmeknek is köze van ehhez, de a Sonic iránti imádat ismét egészen magasan van, amit tovább tetézhet, hogy idén újabb epizód jelenik meg a legendás játékból. Itt egy újabb klasszikus, ami modern külsőben él tovább.

Ahogyan a Nintendo esetében Super Mario is kiállta az idők próbáját, úgy a Sega legendája, Sonic sem ment ki a divatból. A jól ismert sündisznó, aki a gonosz Dr. Eggman ellen harcol, 1991-ben mutatkozott be a széria első részében,, amely a Sega Genesis platformjára jelent meg.

Azóta persze már számtalan változattal találkozhattunk, több spin-offja is van a játéknak, legutóbb például a Sonic Frontierst című jelen meg tavaly. Idáig összesen 30 különböző variációt dobtak piacra, beleszámítva ebbe mindent, így tehát a mobiljátékokat, de még az olyan crossovereket is, mint az olimpiák idején létrehozott Mario & Sonic játékok.

Utóbbiakat egyébként a nyári és téli ötkarikás események verzióiban is kiadták, először a pekingi nyári olimpia előtt, majd a vancoveri téli játékokat megelőzően. Ezt követően jött még a 2012-es londoni olimpiára is egy újabb változat, majd 2020-ig kellett várni a következő részre, ami a tokiói játékok tiszteletére készült el, elvégre mindkét karakter Japánban kezdte meg térhódítását.

A legújabb fejlesztés a Sonic Superstars nevet kapta, megjelenésére pedig valamikor idén ősszel lehet számítani. A hírek szerint PC-re, de a legismertebb konzolokra is elérhető lesz. Ebbe a körbe a PS5/PS4, az Xbox One, az Xbox X/S, valamint a Nintendo Switch is beletartozik, de ezen túl még az Epic Games Store, valamint a Steam felületein is megtalálhatjuk majd.

Ami a tartalmat illeti, a trailer alapján abszolút azoknak kedveznek, akik a régebbi típusú Sonicot szerették. A videó ugyanis még az 1991-ben megjelent rész végén indul, amikor a főszereplőnk befejezi a Green Hill Zone pályáját, hogy aztán egy osztott képernyőn át a jelenbe ugorjon. Innen folytatja útját egy kifejezetten modern környezetben, miközben láthatunk néhány új trükköt is a régiek mellett, de a jól ismert mellékszereplők sem hiányozhatnak. A küldetés sem változott, vagyis jó hír, hogy bár a játék már régen nem a 16 bites grafikára épül, azért az első felvételek alapján megmaradt olyannak, amiért sokan imádták.

Fotók: SEGA/Nintendo Life

Kíváncsian várjuk, milyen lesz az idei játék, főként úgy, hogy a Sonic körül az elmúlt néhány évben elég nagy lett a felhajtás, amit főként a 2020-ban megjelent mozifilmnek, illetőleg a tavaly megjelent folytatásának köszönhetünk.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram