2021.11.06.TomiSpark

Új irányt vesz a TikTok tulajdonosa

Átalakítják a ByteDance vállalatát a vezetők döntése értelmében, elkerülendően a további problémákat.

A vállalat legsikeresebb és legnépszerűbb terméke egyértelműen a TikTok nevű alkalmazás, melyre egyre többen regisztrálnak, ez viszont nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Azért, hogy se az Egyesült Államokban se másutt ne legyen gondban a cég, a felszabdalás mellett döntöttek.

A ByteDance értéke jelenleg 300 milliárd dollár felett van, de ez nem csak a videómegosztónak köszönhető, más dolgokkal is foglalkoznak, pontosan ezért a tevékenységi körök alapján kerül majd felosztásra a kínai vállalat.

Nem ez az első alkalom, hogy egy nagy cég esetében szóba kerül az átalakítás, ám ott a piaci verseny élénkítése volt a fő cél, itt pedig a különböző részegységek önálló üzleti egységként fognak tovább működni a jövőben a CNBC értesülései szerint. A pletykák alapján ez egyfajta válasz a TikTokot ért támadásokra, de ugyanakkor ennek köszönhetően a többi terület is jóval nagyobb hangsúlyt kaphat, mint korábban.

Csak, hogy néhány példát említsünk, ez igaz lehet majd a videójátékokhoz kitalált Nuversre, az üzleti szolgáltatásokra szakosodott BytePlusra, de a Douyin is másképpen fog működni. Utóbbi a TikTok kínai variánsa volt, a folytatásban viszont a hírgyűjtéssel és streaminggel foglalkozó cégek kerülnek alá. A változások személyi cseréket is jelentenek majd, a ByteDance társalapítója Liang Rubo lesz az új vezető.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram