2021.05.18.admin-fazis

Tudj meg mindent a Google Pixel 4a 5G-ről!

A Google Pixel 4a 5G egy igazán erős, középkategóriás telefon. Azt hinnénk, hogy csupán hozzá adtak egy 5G chipet a Pixel 4a-hoz, de ennél azért többről van szó. Lássuk mit hozott nekünk a Google!

Hamisítatlan Google design annak, aki nem szereti a feltűnést 

A Google pixel legújabb modellje a 4a 5G elnevezésű készülék nem egy kifejezetten felvágós, mai szlenggel mondva „fancy” telefon. Egyszerű és letisztult designnal hódítja meg a felhasználókat, ahogy a Googletól eddig is megszokhattuk.

Ha kicsit szkeptikusabbak lennénk, azt is mondhatnánk, hogy a külseje inkább elhanyagolt, persze ezt mindenki döntse el maga. A telefon hátlapja és kerete műanyag, viszont egyértelműen minőséget sugárzó.

 A kijelzőn Gorilla Glass 3 található. A kamera sziget is letisztult, egyszerű, de mégis azt sejteti, hogy tud valamit. A telefon hátulján helyezkedik el az ujjlenyomat leolvasó, ami első körben szokatlan lehet, viszont hozzászokva kifejezetten praktikus kialakítás.

 A 6,2 hüvelykes kijelző miatt nagyon kényelmes kézben tartani, használat közben pedig minden könnyen elérhető, kézre esik. természetesen hozzájárul ehhez a telefon mérete, ami 153,9 x 74 x 8,2 mm, a súlya pedig 168 gramm.

Ebben az ár szegmensben nehezen talál ellenfelet a kamera

A sötétben való fényképezés mindig sarkalatos pont egy telefonnál és a Pixel 4a 5G remekül veszi az akadályt. Nagyon jó expozícióval, igen sok részlet látható az éjjeli képeken, ami nem elhanyagolható szempont az éjszakai fényképezés során.

Természetesen előfordul némi elektronikus zaj, sőt egyes pixelek szinte eltűnnek, ahol kevés a textúra, viszont ilyen szempontból még mindig erős kameráról beszélünk. A nappali fény melletti képmegjelenítés is kiváló a nagy látószögű modulnak köszönhetően, ami biztosítja a finom részleteket a középpontban.

A 16 megapixeles ultraszéles látószögű objektív lehetővé teszi, hogy a kép részletei ne csak a fókuszban legyenek élesek. Említésre méltó még a 8 megapixeles elülső kamera, ami szintén jó minőségű képeket készít. A videó mód 4K minőséget 60 kép/ másodperc sebességgel rögzít. Mindent összevetve, elégedettek lehetünk a kamerával. Nyilvánvalóan akad ennél jobb a piacon, viszont akkor mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni.

Interfész és operációs rendszer

A Pixel 4a 5G az Android legújabb, 11-es verzióját használja és a már jól ismert Snapdragon 765G-t. Ehhez a SoC-hoz 6GB ram tartozik, ami kiváló a több feladatos kezeléshez, hiszen 98-as indexe van, ami egyébként a mobilon használt játékoknál érzékelhető leginkább.

A nevéből már sejthettük is, hogy 5G kompatibilis, ami a lefedettség miatt még nem feltétlenül okoz nagy előnyt, hiszen sok területen még nincs kiépítve 5G hálózat. Ettől függetlenül a hálózatépítés előrehaladtával nagy plusz pontot fog érni.

 A HDR kijelző egyébként nagyon szép színeket biztosít, többek között 413 pixel/ hüvelyk felbontásának köszönhetően. Az OLED technika pedig lehetővé teszi, hogy nagyon erős kontrasztokkal még szebb, teltebb színeket lássanak a felhasználók. A maximális fényerő 446 cd/ négyzetméter, a minimális fényereje 1,9 cd/nm, ami tökéletes a sötétben olvasáshoz is. Az 1,8-as Delta E-nek köszönhetően tökéletesen pontos színeket kapunk.

Ami a töltést és a többit illeti

Az akkumulátor 3885 mAh-s teljesítménnyel nem egy világbajnok, viszont arra azért még ezzel is van esély, hogy akár 2 napig bírja töltés nélkül. A készülék 18W-os gyorstöltést kínál, ami szintén nem lenyűgöző teljesítmény, hiszen 1 óra és 24 percbe telik mire 0-ról 100%-ra tölt.

A zene szerelmeseinek jó hír, hogy a Pixel 4a 5G egy mini jack aljzattal is rendelkezik. Ez a csatlakozó hatalmas teljesítménytartalékot (240mVrms) és nagyon jól szabályozott torzítást kínál (0,001%). 116,5 dB a dinamikatartomány, az áthallás pedig 74 dB, ami kiváló értéket jelent.

Összességében a Google Pixel 4a 5G egy kitűnő ár-érték arányú telefon, amit új készülék vásárlás előtt érdemes fontolóra venni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram