2021.11.10.TomiSpark

Továbbra sem lesz könnyű cserélni az IPhone kijelzőjét

Sérülés vagy egyéb problémák esetén eddig sem tartozott az egyszerű dolgok közé az iphone-ok kijelzőinek cseréje, de a független szervizeknek még nehezebb feladatuk lesz az új készülékeknél.

Nem lehetetlen a kijelzők javítása az Apple termékeinél, viszont a cég eddig is igyekezett odafigyelni arra, hogy ezt a felhasználók a hivatalos partnerhelyeken tegyék meg. Az iFixit információ szerint az Iphone 13 szériánál nem lesz érdemes a független szervizekhez járni ilyen problémákkal, mivel ebben az esetben nem fog működni tovább a Face ID.

A gyártó valószínűleg abban bízik, hogy emiatt majd a többség inkább a szerződött partnerekhez viszi a telefont, amennyiben erre szükség lesz, mivel nekik meglesz az eszközük arra, hogy a javítás után is tovább működjön a Face ID. Mindezt az Apple biztosítja majd számukra, a zavartalan munka érdekében és persze azért, hogy előnybe kerüljenek a többi szervizzel szemben.

Ami a működési elvet illeti, a kijelzőhöz kapcsolódik egy szalagkábel, mely egy plusz chipet is kapott, így ezeknek köszönhetően hangolódik össze a megjelenítő és az arcfelismerő. A portál szerint erre is van alternatív megoldás, de nem biztos, hogy ez a jó választás. A chip ugyanis leválasztható a kábelről, de a pár miliméteres lapka rengeteg pici pontból áll, így ez egy nehéz feladat lenne.

Összegezve tehát az Apple ismét hozott egy olyan újítást a telefonjait illetően, mellyel megpróbálják rávenni az vásárlókat arra, hogy inkább a szakszervizeket válasszák, ahol állításuk szerint képzett emberekre bízhatják a készülékeket, ezáltal biztonságban tudva azokat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram