2022.02.26.TomiSpark

Tovább terjeszkedik Ázsia egyik legsikeresebb startup cége

A Beam az ázsiai piac egyik megkerülhetetlen szereplője a mobilitást tekintve. A közösségi közlekedési eszközöket üzemeltető vállalat újabb piacokat célzott meg a kontinensen és Európa irányába, valamint a járműparkját is tovább bővíti.

Egy nagyobb tőkebevonással növekedhet tovább a Beam nevű startup, mely a közlekedési eszközök megosztásáról vált híressé. Mindez azért is érdekes, mert már így is egészen ismertek voltak Ázsiában. Eddig Malajzia, Thaiföld, Dél-Korea, Ausztrália és Új-Zéland 35 városában tevékenykedtek, ám a jövőben Japánban, Indonéziában, a Fülöp-szigeteken, Vietnámban és Törökországban is szeretnének jelen lenni.

A vállalat elektromos rollereket és kerékpárokat üzemeltet, de hamarosan növelheti járműparkját az újabb tőkének köszönhetően. A Techcrunch hírei szerint az új, ötödik generációs Beam Saturn e-scooter bevezetésére is sor kerülhet a következő hónapokban, továbbá a cég biztonsági platformjának frissített változata is megérkezik hamarosan.

A Micromobility Augmented Riding Safety (MARS) névre keresztelt platform segít megvédeni a gyalogosokat és javítja a helyi önkormányzatok ellenőrzését a járművek parkolását tekintve. Érkezik majd a a Beam Pedestrian Shield nevű funkció is, ami fedélzeti AI-kamerával rendelkezik majd, és pontosan érzékeli a gyalogosokat, ha pedig kell csökkenti a sebességet az ütközések megelőzése érdekében.

A Beam szerint a technológia az idei év harmadik negyedévére kerül bevezetésre, de kezdetben a fedélzeti kamera technológiáját kísérleti jelleggel fogják alkalmazni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram