2022.05.28.TomiSpark

Tovább kell várni a Microsoft HDMI-s eszközére

Keystone néven érkezhetett volna a közeljövőben azon eszköz, melyet a tévéhez csatlakoztatva juthattunk volna el az Xbox Game Pass szolgáltatásban található játékokhoz. Bár az ötletet nem vetették el, a megjelenésre még elég sokat kell várnunk.

Tavaly nyáron érkezett egy bejelentés a Microsoft részéről, amiben arról volt szó, hogy egy pendrive-ra hasonlító eszköz érkezhet tőlük hamarosan, amit a monitorhoz, vagy a tévéhez illesztve elérhetővé válik a felhasználók számára, az Xbox Game Pass kínálata.

A megoldás alapvetően erősen hasonlít arra, amit a Google Stadia, és a Chromecast nevű termék esetében láthattunk már, ráadásul a gyakorlati haszna is meglenne, hiszen ezzel egy olcsóbb és helytakarékosabb alternatívát kínálnának azok számára, akik nem szeretnének egy nagy méretű konzolra hatalmas összegeket költeni.

Bár az ötletet továbbra sem vetik el, az Engadget beszámolója szerint egy darabig jegelik a projektet, és újult erővel futnak neki.

„Ahogy tavaly bejelentettük, egy olyan játék-streaming eszközön dolgozunk, Keystone kódnéven, amely bármelyik tévéhez vagy monitorhoz csatlakoztatható lenne, anélkül, hogy konzolra lenne szükség. Úgy döntöttünk azonban, hogy elfordulunk a Keystone eszköz jelenlegi megközelítéséről. A tanulságokat felhasználjuk, és erőfeszítéseinket egy új irányra összpontosítjuk, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben világszerte több játékos számára biztosítsuk az Xbox Cloud Gaminget” – idézte a portál a Microsoft egyik szóvivőjét.

A nyilatkozat abból a szempontból mindenképp érdekes, hogy szinte semmilyen konkrétum nem derült ki belőle, leszámítva, hogy kiderült az eszköz kódneve, ami a Keystone volt. Noha ezek alapján még nem dobták kukába a teljes fejlesztést, valamiért úgy határoztak, hogy áttervezik jövőbeli terméküket.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram