2023.01.26.TomiSpark

Tovább fejlődik a Messenger titkosított verziója

A Facebook hivatalos blogján jelentette be a Meta, hogy nemsokára több speciális újítással teszi személyre szabhatóvá a E2EE Messengert, eddig ugyanis nem lehetett témákat, egyedi háttereket és hasonlókat beállítani ebben a verzióban.

2022-ben jelentették be, illetőleg indították el az E2EE Messenger szolgáltatást a Meta részéről, ami tulajdonképpen annyit jelentett, hogy lehetővé tették a Facebook üzenetküldőjén is a végpontól végpontig terjedő titkosítást.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy elvileg senki, így konkrétan még a Metának sem lesz lehetősége belelátni abba, miről és hogyan csevegnek egymással az egyes emberek. A mai világban egy ez fontos újítás volt a részükről, az élményközpontúság azonban nem volt szem előtt a fejlesztések során.

Ezen most változtatni fognak, vagyis a Messenger normál változatához hasonlóan saját háttereket, témákat, színsémákat választhatnak a felhasználók, de még a speciális hangulatjelekről, vagy a csoportokhoz beállítható profilképekről sem kell majd lemondani.

Fotók: Meta

Mindezek eddig elmaradtak, így sokkal visszafogottabb és a mai trendeket látva, jóval unalmasabb is volt az E2EE Messenger, márpedig sokan éppen az élményt keresik ebben és nemcsak a biztonságot tartják szem előtt.

További változtatás, hogy a megosztott hivatkozásoknak is lesz előnézete, szóval látni fogunk abból egy részletet, mit küldtek nekünk. A titkosított verzióját a Messengernek a Meta fokozatosan teszi elérhetővé a felhasználók számára, állításuk szerint véletlenszerűen, de ami ennél is fontosabb, hogy mindenki egyénileg kap majd értesítést ezzel kapcsolatban.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram