2024.01.02.TomiSpark

TikTok-videókat is nézhetünk a Samsung új hűtőjén

A gyártók igyekeznek egyre jobban kihasználni a lehetőségeiket és valami igazán újjal előrukkolni még a háztartási berendezések esetén is. Ebből a hűtőszekrény sem maradhat ki, a Samsung pedig közleménye szerint hamarosan egy olyan darabot mutat be, amelyen a TikTok és a YouTube alkalmazásait is elérhetjük, de szerencsére ennél hasznosabb funkciókat is kapott.

Az év első hónapja sok dolog miatt különleges, például a Consumer Electronics Show, vagyis a CES miatt, amely minden év januárjában óriási érdeklődést vonz. 2024-ben erre január 9. és 12. között kerül sor Las Vegasban, a szakkiállításon pedig a szokásoknak megfelelően a legismertebb gyártók bemutatják legújabb vívmányaikat a közönség számára.

Néhány érdekességről pedig már napokkal az esemény előtt tudni lehet, most például egy hűtőszekrényről, amelyet a Samsung prezentál majd. A dél-koreai márka erről hivatalos közleményében tájékoztatott mindenkit, ebből pedig kiderült, hogy a mesterséges intelligenciával megtámogatott hűtőszekrény a Bespoke 4-Door Flex Refrigerator nevet kapta.

Ezen az AI Family Hub+ rendszer fut majd, amely a továbbfejlesztett változata a korábbi Family Hub technológiának. Bár rengeteg ténylegesen hasznos dolgot tud a hűtő, a legtöbben mégis arra figyeltek fel, hogy az ajtaján található 32 hüvelykes LCD kijelzőn többek között akár a Samsung Galaxy telefonok tükrözése is lehetséges, de a YouTube és a TikTok hivatalos alkalmazásai is telepítve lesznek az eszközön.

Fotók: Samsung

Ezt azt jelenti, hogy amíg a konyhában tartózkodunk, akár ezen keresztül is megtekinthetjük kedvenc tartalmainkat, ha esetleg a telefon vagy a tablet már kevés lenne ehhez és momentán a tévére sem látnánk rá, de ennél azért jóval többet is tud a hűtő. Az AI Vision Inside révén a berendezés képes felismerni a hűtőszekrénybe helyezett és onnan kivett tárgyakat egy intelligens belső kamera segítségével, mivel azonosítani tud 33 különböző friss élelmiszert, körülbelül egymillió élelmiszerfotóból álló képzési adatkészlet alapján.

Ez a bevásárláshoz is nagy segítség lehet vagy abban, hogy romlott dolgot ne tároljunk. Utóbbit a lejárati dátumok alapján figyeli a hűtőszekrény, amelyeket mi adhatunk meg neki manuálisan, de a Samsung Food, illetőleg a Health alkalmazások által még recepteket is ajánl majd nekünk. Ezek mellett a karbantartásra is emlékeztet minket a rendszer, mivel a Fridge Manager funkció időben jelez majd, ha cserélni kellene a vízszűrőt.

Az árakról és a pontos megjelenésről egyelőre viszont még semmit sem tudni, erről valószínűleg majd a kiállításon való bemutatón vagy azt követően adnak információkat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram