2023.11.08.TomiSpark

Tesztfázisban a HyperOS és már tudni, milyen Xiaomi telefonokra érkezhet

Hamarosan a felhasználók is megtapasztalhatják, milyen használni a Xiaomi HyperOS-nek elnevezett operációs rendszerét, amely a korábbi Android alapú MIUI kezelőfelületét váltja le és már azt is tudni lehet, pontosan mely készülékeken jelenhet meg először.

Október középén tett hivatalos bejelentést a Xiaomi alapítója, Lei Jun az X-en (korábban Twitter), hogy érkezik az Android 14-re épülő HyperOS rendszer, ami a Xiaomi 14-es szériájú telefonjain lesz használható először, illetőleg fokozatosan vetik majd be más termékeiken.

A cég hivatalos közleménye szerint az újdonság, amit 2017 óta fejlesztettek, a személyes eszközök, az otthoni cuccok, illetőleg az autós termékek ökoszisztémáját hajtja a jövőben. A rendszer több érdekességet is felvonultat, így például ott a HyperMind, ami több mesterséges intelligencia által működtetett lehetőséget fog össze. Sokat dolgoztak azon is, hogy jól optimalizálhatóvá tegyék a HyperOS-t, így a gyártó azt ígéri, hosszabb idő elteltével is olyan gyors lesz majd mint újonnan, de a HyperConnectről sem feledkezhetünk meg.

Fotó: HyperOS - X

Utóbbi lényege, hogy a lehető legkönnyebbé tegye az egyes készülékek közötti kapcsolatot, így elviekben úgy használhatunk majd több eszközt is, mintha csak egy nagy egységünk lenne, ráadásul ez a Xiaomi gyártmányai mellett más márkákra is vonatkozik, a cég ugyanis nyitottá tette a HyperConnectet, hogy még jobbá tegye a felhasználói élményt.

Ez persze csak néhány fontosabb dolog a HyperOS-ről, rengeteg dolog ugyanis majd élesben fog kiderülni, mindenesetre már körvonalazódik, hogy első körben milyen készülékeken vehetjük majd igénybe a vadonatúj rendszert a 14-es szérián kívül. A sajtóban megjelent hírek szerint az alábbi telefonokon számíthatunk majd a HyperOS 1.0-ra, aminek a terjesztése 2024-ben indul.

  • Xiaomi 13
  • Xiaomi 13 Pro
  • Xiaomi 13 Ultra
  • Xiaomi 13T Pro
  • Xiaomi 13T
  • Xiaomi 12T Pro
  • Xiaomi 12T
  • Xiaomi 11T
  • Xiaomi Pad 6

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram