2023.03.06.TomiSpark

Tessék figyelni! Megint jönnek a Google autói a magyar utakra

A Google utcaképes szolgáltatása egy igazán hasznos dolog, amikor például egy számunkra ismeretlen helyet keresünk, hiszen így vizuális segítséget is kapunk, de ez csak akkor működhet jól, ha olyan felvételeket használ a rendszer, melyek a közelmúltban készültek. A cég pontosan emiatt frissíti néha állományát, most pedig ismét végig fotóznak néhány magyar települést.

A Google Street View még 2013-ban bővült ki a hazánkban található utakkal. A hasznosság érdekében az autók mellett még gyalogosan és kerékpárral megközelíthető helyeket is végig fotóztak, most azonban úgy érezték, hogy itt az ideje lecserélni az eddigi képeket.

A vállalat sajtóközleménye szerint ennek oka, hogy az utakat és a körülöttük lévő infrastruktúrát folyamatosan fejlesztik, így ezzel nekik is lépést kell tartaniuk. A magyar elektronikus sajtóban több helyen megjelent információk alapján a Google egy sajtóközleményben tudatta, hogy március 9-től újból feltérképezik az utakat hét különböző régióban, ahogyan az alábbi ütemterven is látni lehet.

Fotó: Google/HVG

A munkálatok ezek alapján tavasztól egészen az ősz kezdetéig tarthatnak, közleményükben pedig kiemelték, hogy továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a személyiségi jogok védelmére, ezért a fotókon igyekeznek elrejteni az emberek arcait, valamint a járművek rendszámait. Azt ugyanis nem tudják kikerülni, hogy egy lélek se legyen az utakon, így viszont egy különleges eljárás után megfelelhetnek az erre vonatkozó szabályoknak.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram