2023.07.27.TomiSpark

Tényleg megérkezett a TikTok mikroblogos lehetősége

Miközben a világ jelentőse része az X-re átnevezett Twitter átalakításaira figyelt, szépen csendben a TikTok is megalkotott egy újdonságot, amivel már náluk is megoszthatók a rövidebb szöveges bejegyzések.

Néhány nappal ezelőtt a Twitter nevet váltott, a jelenlegi helyzetet taglaló cikkben pedig már felhívtuk arra az olvasók figyelmét, hogy a pletykák szerint a TikTok is belevághat saját mikroblogos rendszerének kialakításába.

Ezt nemrégiben a Meta is megtette, ám amíg a Facebook és az Instagram tulajdonosa egy külön alkalmazást hozott létre Threads néven, addig a ByteDance cégénél úgy határoztak, hogy a legnépszerűbb alkalmazásukba intergálják bele új szolgáltatásukat.

Fotó: TikTok

Erről a héten a hivatalos bejelentés is megérkezett, ami azt jelenti, hogy a TikTokon már tényleg lehetőség van a szöveges bejegyzések megosztására. Ahogyan várható volt, az egyes bejegyzések maximum 1000 karakteresek lehetnek, a szövegek pedig nem egy standard felületen jelennek majd meg, hiszen a felhasználó döntheti el, hogy milyen színű hátteret választ hozzá. Mivel a TikTokon megszokhattuk, hogy videókat látunk, amelyekhez hangok is párosulnak, így zenéket is tehetünk a posztok alá, ezek pedig végtelenek lesznek, szóval folyton újraindulnak majd, amíg nem görgetünk tovább.

Matricák és címkék szintén elhelyezhetők lesznek a posztokban, miközben a szerkesztési lehetőségeket sem vették szűkösre, még a mentésre is esély nyílik, ha később folytatnánk az írást.

„A TikToknál mindig arra törekszünk, hogy az alkotóinkat és a közösségünket olyan innovatív eszközökkel támogassuk, amelyek inspirálják az önkifejezést. Ma örömmel jelentjük be a szöveges bejegyzések megjelenését a TikTokon, egy új formátumot a szöveges tartalom létrehozására, amivel szélesíthetjük az alkotók lehetőségeit ötleteik megosztására és kreativitásuk kifejezésére. A szöveges bejegyzésekkel a TikTokon mindenki számára kitágítjuk a tartalomkészítés határait, a kommentekben, feliratokban és videókban látott írott kreativitásnak pedig külön teret biztosítunk” – írták a hivatalos közleményben.  

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram