2023.02.27.TomiSpark

Teljesen új logót villantott a Nokia

A céget már nagyon régóta ugyanazzal a logóval azonosította be mindenkit, de ennek mostantól vége. A finnek ugyanis közel 60 év után először változtatták meg ikonikus emblémájukat.

A barcelonai Mobile World Congress hivatalos kezdete előtt nagyot dobott a Nokia és elérte, hogy mindenki rájuk figyeljen. Bár a többség még mindig az egykoron népszerű telefongyártóként azonosítja be őket, a vállalat ennél jóval többről szól, amit ők is szeretnének megértetni az emberekkel.

Ennek jegyében ténylegesen új korszakot nyitnak azzal, hogy nagyon hosszú idő után egy modern logóval jelentkeztek. Az új jelképből eltűnt az ikonikus betűtípus és az úgynevezett Yale kék szín, amivel szintén be lehetett azonosítani ezt a céget.

„Frissítjük a stratégiánkat, és - mint kulcsfontosságú eszköz - felfrissítjük a márkánkat is, hogy tükrözze, kik vagyunk ma: a vállalkozások közötti technológiai innováció vezetője, amelyik úttörő szerepet játszik a jövőben, ahol a hálózatok és a felhők találkoznak” - írta hivatalos közleményében Pekka Lundmark, a Nokia vezérigazgatója, aki kicsivel később a Bloombergnek is beszélt pár szót az új logóról és a jövőről.

„A legtöbb ember fejében még mindig egy sikeres mobiltelefon-márka vagyunk, de a Nokia nem erről szól. Egy új márkát szeretnénk bevezetni, amely nagyon is a hálózatokra és az ipari digitalizációra összpontosít, ami teljesen más és nagyban eltér a hagyományos mobiltelefonoktól” – árulta el a szakember.

A Nokia márkaneve alatt egyébként továbbra is jelennek meg okostelefonok, miután 2016-ban a korábbi Nokia-vezetőkből álló HMD Global megszerezte a névhasználati jogokat, de ez a részleg nem kapcsolódik közvetlenül a céghez. A napokban egyébként a Nokia G22, a Nokia C32 és a Nokia C22-is is bemutatkozott Barcelonában, a készülékek pedig egészen különlegesnek mondhatók az első információk alapján.

Amennyiben hinni lehet a sajtóközleményeknek, a telefonok akár három napig is kibírják egyetlen töltéssel, valamint a G22-t az iFixit cégével tervezték meg, mivel egy olyan mobilt akartak létrehozni, amit a felhasználók otthon is könnyedén megjavíthatnak. Ezeken még a régi logó szerepel, de valószínűleg a jövőben ez is megváltozik majd.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram