2024.03.10.TomiSpark

Te megünnepled a nemzetközi Super Mario napot?

Március 10. mindig fontos nap azok számára, akik rajonganak a Nintendo legendás játékáért és persze a főszereplőért. Ilyenkor gyakran emlékeznek meg a játék történelméről, annak legnagyszerűbb változatairól, sok helyen akciókat hirdetnek vagy valamilyen különleges tartalmat osztanak meg a közösségi médiában. Cikkünkben eláruljuk, miért éppen ez lett sokak hősének a napja.

Idén már 39 éve, hogy megjelent az első Super Mario játék, amelyből azóta már egy óriási franchise jött létre. A nyitódarab, vagyis a Super Mario Bros. 1985 szeptemberében került kiadásra a Nintendo Entertainment System konzolra, majd hamar jelentős népszerűségre tett szert. Hatása máig érződik, hiszen számos folytatás megjelent, plusz ott vannak a különböző Mario-témájú filmek, ajándéktárgyak, sorozatok és hasonlók.

A játékipar ikonikus figurájának jelentősége továbbira is óriási, tehát nem meglepő, hogy sokak kedvenc vízvezeték szerelőjének saját ünnepnapja van. Ez azonban nem az első kiadás dátumához vagy a fejlesztés kezdetéséhez köthető, mindössze egy szójátékból fakad a dátum, mivel március 10-re rövidítve MAR10-ként is hivatkoznak, ami majdnem úgy néz ki leírva, mint a MARIO. Bár a napot nem a Nintendo hozta létre, 2016 óta hivatalosan is megünneplik, mégpedig különleges módon, promóciók, események és tevékenységek sokaságával.

Fotók: Nintendo

2024-ben például a játékosok jelentős kedvezményekre számíthattak a Nintendo eShopban, egyedi ajánlatokat készítettek a Nintendo Switch konzolokra, míg a Nintendo Switch Online tagoknak ingyenes próbaverzióval is számolni lehetett, de az exkluzív jutalmak gyűjtésére való lehetőségek és személyes vagy virtuális találkozók is említést érdemelnek.

Hogy a rajongók mennyire komolyan veszik ezt a napot, jól mutatja, a világ különböző pontjain egyedi módon ünnepelnek. Lehet szó játékmaratonokról, tematikus partikról, jelmezversenyekről, esetleg közösségi média kihívásokról, mindegyik részét képezi ennek az eseménynek, ami a jövőben még nagyobbra nőhet. A technológia fejlődésével és a rajongói bázis növekedésével jó eséllyel, még innovatívabb módon ünnepelhetik meg a karaktert és a játékot.

Ha ti is szeretnétek ünnepelni, akkor ide kattintva érhetitek el a hivatalos események listáját, amelyekből némelyik március 10. után is tartani fog.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram