2022.09.06.TomiSpark

Távozik a PlayStation vezető tervezője

36 esztendő után hagyja el a Sonyt Masayasu Ito, aki többek között a PS4, valamint a PS5 fejlesztéséért is felelős volt.

Elveszítette egyik kulcsfontosságú szakemberét a Sony. A Bloomberg beszámolója szerint Masayasu Ito október 1-ig marad a cég munkatársa, utána viszont befejezi karrierjét a hírek alapján. Elég régóta része volt a fejlesztéseknek, még 1986-ban csatlakozott a vállalathoz, ahol az első években az autóba épített audioberendezések fejlesztésével kezdett foglalkozni, majd 2000-től kezdve került a konzolokhoz.

Részese volt a PSP megalkotásának, de később a hardverfejlesztés és üzemeltetés ügyvezető alelnöke, majd a Sony Interactive Entertainment képviseleti igazgatója lett. Bár a Sony közleményében nem részletezte, hogy miért távozik Ito, a Bloomberg információi szerint a 60 éves vezető nyugdíjba vonul.

Fotó: Silconera

Az elmúlt évtizedekben ő képviselte a Sony-t a PlayStationnel kapcsolatos interjúkban és egyéb nyilvános szerepléseken, valamint meghatározó szerepet vállalt a márka legsikeresebb termékeinek kialakításában, és további fejlesztéseiben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram