2024.07.06.TomiSpark

Táblagép vagy inkább E-ink kijelző? Mostantól nem kell választanod!

Rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkezik egy tablet és egy alapvetően a papír jó tulajdonságait megőrizni próbáló E-ink kijelző is. Utóbbi inkább az olvasáshoz tud nagyon hasznos lenni, de a kis energiaigény is sokat számíthat, mindenesetre, ha eddig dilemmázott valaki azon, melyiket vegye, annak van egy jó hírünk. A Kickstarteren gyűjtenek pénzt az OKPad nevű eszközre, ami éppen ennek a két kijelzőnek az előnyeit ötvözi.

A vadonatúj OkPad két viszonylag kicsi kijelzőt egyesít egy kompakt, két képernyős eszközben, köztük egy 7,8 hüvelykes E-Ink kijelzőt, amely 1872 x 1404-es felbontású – írják a Notebookcheck oldalán. A portál cikke szerint az E-ink képernyő csak szürke árnyalatokat képes megjeleníteni, alig fogyaszt áramot, és közvetlen napfényben is tökéletesen olvasható marad.

A kijelzőre jegyzetek is rögzíthetők a mellékelt tollal, amely 4096 nyomásfokozatot ismer fel, a toll másik vége pedig gyakorlatilag radírként használható. Ez azonban csak az egyik fele az eszköznek, mivel a másik oldalán egy 8,9 hüvelykes 1280 x 800-as felbontású IPS LCD-kijelző található. A 360 fokos zsanérnak köszönhetően az OkPad tabletként vagy laptopként is használható, főként úgy, hogy a gyártó ehhez egy összecsukható billentyűzetet is kínál.

Összecsukott állapotában az OkPad körülbelül 1,4 cm vastag. A készülék Android 10-et használ, a teljesítménye alapján pedig inkább alapvető irodai és webes feladatokra teszi alkalmassá a készüléket. Ebben a hírek szerint legalább egy 1,8 GHz-es órajelű Qualcomm Snapdragon ARM processzor dolgozik, 4 GB RAM és 64 GB flash tárhely társaságában. Mindezeken túl 8 MP-es hátlapi és 2 MP-es előlapi kamera van benne, plusz sztereó hangszórók, de WiFi 5 és Bluetooth 4.2 támogatás is jár hozzá.

Az OKPadot egy 7000 mAh-s akkumulátor hajtja, amit USB-C-n keresztül tölthetünk, a készüléket pedig a Kickstarteren igyekeznek finanszírozni az alkotók. Ezt most a Super Early Bird akció keretében lehet előrendelni 199 dollárért, de ehhez egy toll és egy töltő is jár. míg egy összecsukható Bluetooth-billentyűzet külön kapható 49 dollárért. A szállítás már valószínűleg idén augusztusban elindul.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram