2022.05.24.TomiSpark

Születésnapi frissítéseket kap a Google Street View

15 esztendővel ezelőtt Május 25-én indult útjára a keresőóriás térképszolgáltatása, mely azóta mindenki számára ismertté, és sokaknak hasznossá vált. A jeles alkalomból több újítás is érkezik.

A Google kihasználja az évfordulót, hogy néhány frissítést dobjon be, ezek közül pedig lesz ami azonnal elérhető lesz a felhasználók számára, de olyan is van, amire egy kicsit még várni kell. Előbbi csoportjába tartozik a Go Back in Time, amivel a nevéből is adódóan visszamehetünk majd az időben.

Az Engadget hírei alapján ez a funkció már egy ideje elérhető a weben, de mostantól a Maps alkalmazásban is megtalálható. A múltbeli adatokhoz való hozzáférés meglehetősen egyszerű, csak be kell lépni az alkalmazásba, rá kell koppintani a kép bármelyik részére, és máris láthatjuk a helyszínnel kapcsolatos részleteket. Ezek után még a további adatok megtekintése opciót is felkereshetjük, amely az összes többi Street View felvételt megjeleníti az adott helyszínről.

Ami fontos, hogy ez csak azokon a helyeken működik, ahol a Google sok korábbi Street View adattal rendelkezik, így a keresett adatok helyenként nagyon eltérőek lehetnek. A vállalat közleményében jelezte, hogy mindez olyan tényezőktől függ, mint például a terület változásának gyakorisága, annak népszerűsége, és megközelíthetősége.

Fotó: Google

Szintén újdonság lesz a kamerarendszer változása, miután Google szerint az új kamera 15 kilósra sikerült, ugyanazt a felbontást tudja, mint az autó tetején található egység, ugyanakkor nehezen feltérképezhető helyekre is eljuthatnak majd vele, így például az Amazonas az egyik ilyen hely, amit a cég kiemelt a bejelentés során.

Szintén fontos, hogy az ilyen területekhez készített kamera moduláris és testre szabható. Az újdonságot várhatóan 2023-tól vetik majd be élesben. A felhasználók számára érdekes lehet még, hogy elérhetővé vált egy képgyűjtemény, ami figyelemre méltó helyszíneken készült fotókat tartalmaz. A szudáni Meroë piramisai, a milánói Duomo, a párizsi Les Invalides és az ausztráliai Sydney Ferries is megtekinthető.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram