2022.08.08.TomiSpark

Szinte biztosan csúszik az iPadOS 16 megjelenése

Bár eredetileg szeptemberre ígérték, vélhetőleg az Apple csak később leplezi le a rendszert, mivel a hírek szerint komoly gondok vannak az egyik újdonsággal.

Legalább egy hónappal elhalaszthatja az iPadOS 16 kiadását az almás cég a Bloomberg, és a 9To5Mac jelentése szerint. Bár az iOS 16 továbbra is a szokásos szeptemberi időszakra várható, több időre van szükség ahhoz, hogy tökéletesítsék az iPadOS 16 élményét a Stage Managerrel kapcsolatban.

A funkció által egy kapcsolóval intelligensen lesz átrendezhető a képernyő, és sokkal inkább a Mac-re emlékeztető élményt adna, feltéve, ha rendesen működni fog. A hírek szerint akár az is elképzelhető, hogy az Apple úgy dönt, a bemutatót közelebb tolja majd a új iPad Pro megjelenéséhez.

Állítólag a iPadOS 16 béta tesztelési folyamata során a Stage Manager számos panaszt kapott a felhasználóktól és a fejlesztőktől. A tesztek során elvileg sokszor zavaros működést tapasztaltak, ráadásul a kompatibilitással is gondok voltak. A kritikák jelentős része arra irányult, hogy a funkció csak az M1 chippel ellátott iPad modelleken érhető el. Az Apple többször is megpróbálta megindokolni ezt a korlátozást, de a válaszok gyakran ellentmondtak önmaguknak, és csak tovább zavarták a helyzetet.

Fotók: Apple

Nem ez lesz egyébként az első eset, hogy az Apple szétválasztja az iOS és az iPadOS kiadásait, 2019-ben például az iOS 13 szeptember 19-én, míg az iPadOS 13 szeptember 24-én jelent meg a nyilvánosság számára.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram