2024.02.10.TomiSpark

Színek alapján kereshetünk videókat a YouTube-on

Izgalmas újítással számolhatunk a népszerű videómegosztón, mivel jövőben már a színek is ott lesznek a szűrési lehetőségek között. Az egyelőre még kísérleti fázisban járó funkció megjelenésére nem sokan számoltak, ám mégsem szokatlan ez a húzás.

A YouTube hatalmas mennyiségű videót tár elénk, így sokszor nehéz eldönteni, mi alapján válasszunk. Ebben sokat segítenek az egyes kategóriák, valamint a szűréshez használható egyéb címkék, amelyeket a weboldalon és az alkalmazásban is felül találunk meg a nyitólapon. Ezekhez a szűrőkhöz csatlakozott tesztfázisban a színek szerinti válogatási lehetőség.

A The Verge azt írja, ez az opció vizuálisan egységesebb és kellemesebb élményt teremthet a böngészés során. A portál szerint a 9to5Google és a Lemmy felhasználói is arról számoltak be, hogy egy vadonatúj prompt ablak jelent meg nekik amely megkérdezi a felhasználókat, hogy vágynak-e valamilyen újdonságra, illetőleg választhattak, hogy a videó feedet piros, kék vagy zöld árnyalatok alapján hozzák létre.

Természetesen ezzel kapcsolatban a YouTube-ot is megkeresték, melynek szóvivője, Allison Toh megerősítette a The Verge-nek, hogy jelenleg a kiválasztott felhasználók számára érhető el az Android és iOS mobileszközökön ez az újdonság, azt viszont nem árulták el, hogy mikor válik széles körben elérhetővé, sem azt, hogy milyen okból fejlesztették ki.

Fotó: 9To5Google

Ami a működést illeti, vélhetően a miniatűrökben megjelenő legmarkánsabb színek alapján történik a szűrés, de potenciálisan a teljes videót is elemzik, hogy felismerjék, ha az adott szín dominál az egészben. Ez a megoldás egyébként nem váratlan abból a szempontból, hogy a marketingben elég komoly szerepe van a színharmóniának. Az Instagramon működő vállalkozások, különösen a divat és a szépségipar területén lévő cégek gyakran összehangolják posztjaikat, hogy a legfőbb feedek zökkenőmentesen átmenjenek egyik színtémából a másikba.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram