2022.04.10.TomiSpark

Szigorítások jöhetnek a YouTube kommentszekciójában

Egy kísérleti funkciót kezdtek el tesztelnek a népszerű videómegosztó oldalon. Az elmúlt hetekben megszaporodtak a spamek a kommentek között, amire rengetegen panaszkodtak.

Számos nagy YouTube-alkotó, köztük Linus Tech Tips, Jacksepticeye és MKBHD is elégedetlenségét fejezte ki a megnövekedett spamekkel kapcsolatban. Mindez a kommentszekcióban kezdett elterjedni, különösen az ismert csatornák esetében.

"A YouTube egy problémával áll szemben. Ez a spam. A kripto átverésektől kezdve az egészségügyi kiegészítőkön át az ingyenes Robuxig, folyamatosan egyre rosszabb lesz a helyzet” - mondta Linus Sebastian az egyik videójában.

A The Verge szerint a kommentek között található spameknek több fajtája is létezik, így például ígérnek valamit a nézőknek az üzenetküldésért, majd átirányítják őket egy másik oldalra, ahol átverik az embereket. A YouTube számos eszközzel rendelkezik amivel kezelni tudja a rosszindulatú kommenteket, és ezek nagy részét automatikusan eltávolítja. A gépi tanulás és az emberi felülvizsgálat segítségével a vállalat 2021 negyedik negyedévében több mint 950 millió kommentet távolított így el.

Az intézkedések ezzel együtt sem állították meg az egyre inkább elszaporodó spameket, a problémával pedig tisztában lehetnek egy ideje, mivel a hírek alapján már tavaly december óta tesztelés alatt áll egy továbbfejlesztett funkció, amivel a nem megfelelő kommentek visszatartása lenne a cél. Bár a hírek biztatóak, azt még nem tudni, mikor lépnek majd életbe az erre irányuló változtatások.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram