2023.03.02.TomiSpark

Szemüveg sem kell ehhez a 3D-s tablethez

A Barcelonában tartott Mobil Világkongresszuson szinte özönlenek az innovációk. Ezek közül az egyik legérdekesebb a ZTE égisze alá tartozó Nubia legújabb fejlesztése, egy olyan 3D hatást biztosító tablet, ami külön szemüveg nélkül is érzékelhető térhatást nyújt a felhasználója számára.  

A különleges táblagép a Nubia Pad 3D névre hallgat, a kijelzője 12,4 hüvelykes lett, 2560 x 1600-as felbontást tud, 120 Hz támogatással, de a lényeg a 3D Lightfield technológiában rejlik. A panel ugyanis képes arra, hogy 3D-s szemüveg használata nélkül biztosítsa a térhatást, miközben ezen a kamerák is segítenek.

Elől két 8 MP-s egység dolgozik, míg a hátlapon két 16MP-s kamerát találunk, ezek pedig szintén képesek lesznek 3D-ben rögzíteni a tartalmakat, de az elülső egységeknek hála állítólag a táblagép képes lesz a felhasználóhoz alkalmazkodni, hogy minőségi élményt nyújtson.

Fotók: Nubia

A Notebookcheck beszámolója szerint szintén rásegít a 3D hatásra a hangrendszer, ami négy darab hangszóróból áll. Ezek Dolby Atmos támogatással rendelkeznek és a sztereo, valamint a térhangzást egyaránt tudják.

Az akkumulátor is egészen combos lett, mivel 9070 mAh-s, két cellás telepet tettek bele, ami a 33 wattos töltést is támogatja, így tehát követik a trendeket a gyorstöltést tekintve. Az eszközön helyet kapott még egy POGO pin csatlakozó, vagyis a dokkolásra is gondoltak, de egy USB 3.1-es port is megtalálható lesz rajta.

Ami a rendszerchipet illeti, itt egy Qualcomm Snapdragon 888 teljesít szolgálatot, tárhelyet illetően a 128 és a 256 GB-s verziók érhetők el, memóriából 8GB áll rendelkezésre, operációs rendszerből pedig az Android 12-t használja.

Mivel a 3D panelt a Leia cégével közösen fejlesztették, így nem meglepő, hogy a vállalat saját áruházát is megtalálhatjuk benne, de ez utóbbi talán nem is akkora baj, hiszen több 3D-s alkalmazást is elérhetünk majd ezen keresztül. Bár jó lenne tudni, mennyibe kerül majd és mikor érkezik, ezekről egyelőre nem biztosítottak információkat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram