2022.01.22.TomiSpark

Kizárólag sportolóknak szánt ruhákat mutatott be a Nike

A népszerű sportszergyártó korábban már egyszer piacra dobta a FlyEase elnevezésű cipőit, ám ezúttal egy olyan verziót készített, mely egy komplett szett része és kizárólag a Team USA tagjai viselhetik a közelgő téli olimpián és paralimpián Pekingben.

Új értelmet nyert a Nike részéről a limitált termék, miután a cég olyan lábbelikkel állt elő, melyet kifejezetten az Egyesült Államokat képviselő sportolóknak készítettek. A XXIV. téli olimpiai játékok február 4-én kezdődnek, a résztvevők pedig 15 sportág 109 versenyszámában küzdhetnek meg február 20-ig, míg a paralimpia március 4 és 13 között zajlik majd.

Mindkettő fontos esemény és nagy valószínűséggel rengeteg amerikai sportolót láthatunk majd a díjátadókon, mivel az USA azon országok közé tartozik, mely általában a nyári és a téli világeseményeken is igazán sikeres tud lenni. Erre az olimpiai csapatuk hivatalos beszállítója, a Nike is gondolt, ezért egy igazán különleges szettel álltak elő, ami a cipőt is magában foglalja.

„A hivatalos pekingi Team USA Medal Stand megjelenéséért a tervezés és tesztelés során szorosan együttműködtünk a fogyatékkal élők közösségével, köztük jelenlegi, valamint korábbi téli és nyári paralimpikonokkal. Inkluzív tervezési elveket és módszereket alkalmaztunk, hogy olyan felszerelést hozzunk létre, amely biztosítja, hogy minden sportoló a kezdetektől egészen a lezárásig stílusos maradhasson” - áll a Nike sajtóközleményében.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kabátok például mágneses záródással, valamint nagyobb méretű cipzárhúzókkal és egyedi zsebekkel rendelkeznek. Az ACG Dri-Fit ADV Trail nadrágnak is megvan a maga különlegessége, ezt egy gyors kioldású mágneses csattal látták el. Hasonló filozófia mentén készült a ACG Gaiadome FlyEase bakancs is, mely elég menő kinézetet kapott, ám csak a sportolók kapják meg, a korábbi FlyEase cipőkkel ellentétben ugyanis egy darabig biztosan nem lesz megvásárolható a boltokban.

Forrás: Nike

Az új gyártmány valamiben azért hasonlít az elődre, mivel ez is rendelkezik például az úgynevezett „bistabil zsanérral”, melynek köszönhetően könnyen fel és le vehető volt. A vállalatnál mindenképpen igyekeztek olyan termékeket létrehozni, melyek mindenki számára megfelelőek lehetnek, függetlenül attól, hogy valaki fogyatékkal él vagy sem. Talán ezért is döntöttek úgy, hogy exkluzív, csak sportolóknak szánt ruhákat adnak ki.

A Nike részéről egyébként nem ez volt az első ilyen húzás, már a tavaly nyáron megrendezett tokiói nyári játékokra is készültek hasonlóval. Akkor bemutatták a Glide FlyEase-t, ami egy rugalmas sarokkal rendelkezik és könnyen a helyére pattan, amikor belelépünk a cipőbe. Utóbbi már bárki számára elérhető, így talán az újdonságokra sem kell sokat várni.

A The Verge megjegyezte, hogy egy bakancsot senki számára nem egyszerű felhúzni, így ezek a fejlesztések tényleg bárki számára hasznosak lehetnek, ám a portál információi szerint egyelőre még nem lehet tudni, hogy a most bemutatott ACG Gaiadome FlyEase termékekkel mit terveznek a jövőre nézve.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram