2021.11.17.TomiSpark

Sorozat készül az Xbox történetéről

Jó néhány érdekességet bejelentettek a konzol születésnapját ünneplő műsor alatt, ezek közül pedig a Microsoft által kitalált dokusorozat az egyik legizgalmasabb.

2001.november 15-e egy nagyon fontos dátum mindazok számára, akik csak egy kicsit is szeretik a játékokat. Ekkor mutatták be az Xbox nevű videójáték-konzolt mely a Microsoft legelső próbálkozása volt ezen a piacon, ám eddigre már rögtön olyan vetélytársakkal kellett szembeszállniuk, mint a Sony féle PlayStation, vagy éppen a Nintendo által gyártott GameCube.

A sikerek végül nem maradtak el, ma pedig már megkerülhetetlen szereplői a piacnak és a jellegzetes zöld színű logó is sokak számára vált fontossá. A cég a 20. születésnapot az Xbox Anniversary Celebration nevű rendezvénnyel ünnepelte meg, melyen a nosztalgiázás mellett néhány fontos dologról is említést tettek, így például arról, hogy a Paramount+-ra érkezik a Halo nevű játékból egy televíziós sorozat, hogy 76 Xbox játékot lehet majd játszani a friss konzolokon is a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően, de volt egy olyan bejelentés, ami talán ezeken is túl tett.

A Microsoft ugyanis megerősítette, hogy a Called Power On: The Story of Xbox címmel érkezik egy domumentum sorozat, mely a konzol húsz éves történetét meséli el. Hogy mennyire nem aprózták el a dolgokat és milyen komolyan vették a munkát, azt jól mutatja, kikre bízták rá az alkotást. A szériát ugyanis egy Emmy-díjas stáb készítette el és hamarosan láthatjuk is, mi sült ki ebből.

A sorozat december 13-án érkezik, ami pedig pozitívum, hogy rengeteg streaming platformon megtekinthető lesz, többek között az IMDb TV-n és a YouTube-on is.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram