2022.10.27.TomiSpark

Sokkal hasznosabbá vált az iCloud webes felülete

Megújult az Apple szolgáltatásának böngészőből elérhető verziója, a változtatások pedig úgy tűnik, jól sültek el. A vállalat egy béta változatot mutatott be, ami jó néhány kellemes újdonságot tartogatott.

Az almás cég felhőszolgáltatása már régóta elérhető a weben keresztül is, ugyanakkor a többség nem igazán szerette használni erről a felületről, ami nem véletlen. Ezen a helyzeten azonban úgy tűnik javíthatnak azok a fejlesztések, melyek nemrégiben érkeztek egy béta webkliens által.

Az iCloud ezek alapján sokkal több információt mutat meg a weben, miközben a csempére emlékeztető elrendezéssel jóval személyre szabható lett a felület. Az Engadget beszámolója szerint a kezdőlapon és a menüsorban található indítóelemeknek köszönhetően könnyebb lett váltogatni az alkalmazások között, míg az egyes feladatokat egy másik menüpontnak köszönhetően az eddigieknél gyorsabb elindíthatjuk.

Fotó: Apple

Szintén újdonság itt az iCloud+ funkciókhoz való hozzáférés és az Adat-visszaállítás segítségével bármikor visszaszerezhetjük a 30 napon belül törölt könyvjelzőket, naptárakat, névjegyeket, vagy iCloud Drive-fájlokat.

Van persze olyan, amihez az Apple hardverére lesz szükség, a Családi megosztás, a HomeKit Secure Video és a Privát közvetítés például pont ezek közé tartoznak. Bár mindez jó hír és sokaknak örömet okozhat, egyelőre nincs pontos dátum arra vonatkozólag, mikor ér véget hivatalosan a béta teszt, ugyanakkor egy szebb jövőt ígérhet a felhasználók számára.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram