2023.05.18.TomiSpark

Sokan órákat öltek bele ebbe a motoros játékba, most Androidra is megérkezett

Az Elasto Mania valószínűleg senkinek sem ismeretlen, akinek a 2000-es évek jelentették a gyerekkorát vagy a fiatalságát. Ez a játék rengeteg embert lekötött, valahogyan pedig a mobilos platformra is felkerült nemrégiben.

Hivatalosan 2000-ben vált elérhetővé az Elasto Mania, ami bármilyen meglepő, valójában egy magyar fejlesztés. A játékban egy mondhatni kifejezetten rugalmas motorral próbálunk meg végighaladni egy extrém pályán, de nem könnyíti meg a játékosok helyzetét, hogy a motoros feje, vagy az eszközünk kereke nem érhet hozzá az időközben előbukkanó tüskékben.

A játék egészen népszerű volt, sokan jelentős időt töltöttek el vele, így nem véletlen, hogy később lett folytatása mobilokra is. Az ilyesmit ugyanis a többség már inkább az okostelefonokon játssza elég régóta, vagyis semmi meglepetés nem volt abban, hogy az iOS-re 2014-ben kiadták az Elasto Mania 2 nevű játékot, Androidon viszont hiába kerestük az eredetit, vagy annak bármilyen verzióját.

A várakozásnak viszont olyan szempontból vége van, hogy néhány hete már itt is megjelent az Elasto Mania, ráadásul mondhatni a legjobbkor, mivel mostanában elég nagy divatja lett az ilyen minimál stílust képviselő retró játékoknak.

Az Elasto Mania egyébként sosem tűnt el teljesen, még a konzolokra és a PC-re is elérhető volt. 2020 májusában jelent meg a Steam játékplatformon az eredeti cím felújított változata Elasto Mania Remastered néven, kicsivel később pedig a második változat és az Action SuperCross is felbukkant, utóbbi a szóban forgó játék elődjének mondható.

2022-ben az Elasto Mania Remastered megjelent a Nintendo Switch, Sony Playstation 4 és 5, valamint a Microsoft Xbox konzolokon is, vagyis tulajdonképpen erre is igaz a mondás, miszerint az anyag nem vész el, csak átalakul.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram