2021.03.31.admin-fazis

Samsung Galaxy Z Fold 3

A Samsung következő nagy, összecsukható telefonjának megjelenése már régóta szerepel a hírekben, viszont eddig sem az S21, sem az A52 5G bemutatóján nem jelentették be hivatalosan. Ez persze nem azt jelenti, hogy mégsem lesz kapható, csupán kicsit többet kell várnunk rá, mint reméltük.

A Samsung számos javítást végzett

Az összecsukható telefonok manapság még újdonságnak számítanak és a fejlesztők rengeteget dolgoznak azon, hogy a kijelző minél könnyebben és tökéletesebben illeszkedjen, illetve ráncmentesen záródjon.

Mivel ezek igen nagy méretű készülékek, így praktikus megoldást kell találni az akkumulátor üzemidőt, a szoftverek kérdését és még a súly csökkentését illetően is. Végeredményben az a cél, hogy a telefon egy kézzel is könnyedén használható legyen.

A megjelenés dátumát ugyan még homály övezi és számos ellentétes információt hallunk ezzel kapcsolatban. Ilyen hír például, hogy 2021 június lesz a megjelenés dátuma, viszont, ha a készülék a pletykák szerint valóban a One UI 3.5 szoftvert futtatja, akkor ez némileg ellentmondásossá teszi a helyzetet. Ugyanis maga a szoftver ebben az időpontban valószínűleg még nem lesz kész a debütálásra.

Legnagyobb eséllyel az augusztus körüli indulás tűnik valószínűnek. Mivel idén a Samsung nem ad ki Galaxy Note szériát, szükségessé vált valami nagy dobással kárpótolni a közönséget. Az árat tekintve alapul vehetjük a Z Fold 2-t, ami 2000 dollár körül mozgott, így a nagytestvérnél is hasonló árra számíthatunk.

Mik az újdonságok?

Jó hír, hogy a tömegek által kedvelt S-pen is része lesz a telefonnak. A Samsung átváltja a képernyőtechnológiát az elektromágneses rezonanciáról (EMR) aktív elektrosztatikus megoldásra (AES), hogy a tollbemenet jobban regisztrálható legyen. Fontos újdonság még, hogy a vékony üveg kijelző dupla olyan vastag lehet, mint a Z Fold 2-nél, tehát 30 helyett 60 mikrométerre nőtt.

Továbbá újdonság lehet a képernyőn megjelenő kamera is, amiről már több említést hallhattunk. Ha a hír valóban igaz, akkor ez lesz az első képernyőn megjelenő kamera a Samsung repertoárjában.

Minden bizonnyal alkalmas lesz 5 G kapcsolódásra, legalább 256 GB tárhellyel fog rendelkezni és az Android 11 operációs rendszert futtatja majd.

Lehetséges, hogy még egy fénycsíkot is felszerelnek a zsanérra, ami még különlegesebbé teszi a készülék megjelenését.

Mit várunk el a Z Fold 3-tól?

A Samsung Z Fold 2 egy csúcstelefon, mégis számos embernek okozott csalódást a csupán 256 GB-os tárhellyel, a bővítés lehetősége nélkül. Reméljük, hogy a fejlesztők most figyeltek erre a Z Fold 3 kapcsán és megoldást találtak a problémára

A Z Fold 2 két kezet igényel a használathoz, hiszen a külső képernyő mérete még zárt állapotban is 6.2 hüvelyk, míg a vastagsága 16,8 mm, ami nagyjából duplája az átlagos telefonoknak.

Kinyitva a kijelző 7,6 hüvelyk méretű, ezzel még nagyobb kihívást jelent az egykezes használata. A fejlesztők reményeink szerint erre is találnak megoldást.

A kamerák terén is elvárhatunk némi módosítást, hiszen a Z Fold 2 jó kamerákkal rendelkezik, viszont a Samsung bármelyik másik csúcsmodellje kenterbe veri a tudását.

A hátul elhelyezkedő fő, ultraszéles és teleobjektíveket tartalmazó kamera csupán 12 megapixeles felbontást produkál, ami messze nem olyan lenyűgöző, mint akár az S 20 Ultra kamerája.

Utóbbi 10 megpixeles fő-és 49 Megapixeles teleobjektívvel, ráadásul hihetetlen teljesítményű, 100x-os Space Zoom-mal is rendelkezik. Nagyon szeretnénk, ha a Z Fold 3 kicsit erősebb kamerákkal rendelkezne.

Több opcióval kapcsolatban is van elvárásunk, többek közt bízunk benne, hogy a gyártó jól kihasználja majd a kamera adta lehetőségeket és jobb multiscreen képességeket ötvöz majd a Z Fold 3 készülékbe. Az akkumulátor élettartamában is igénylünk javulásokat, hiszen a Z Fold 2-t még a Moto G8 Power 5000 mAh-s akkumulátora is felülmúlja. Mindenesetre alig várjuk a hivatalos bejelentést és hogy végre mindent megtudjunk az új telefonról.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram