2023.04.17.TomiSpark

Rubik kocka méretű számítógépet gyártott a Xiaomi

Egészen lenyűgöző alkotást villantott a kínai márka. Bemutatták minigépük második változatát, a Rubik’s Cube II-t, ami a gyári adatok alapján egészen erős teljesítményre képes méretétől függetlenül.

A hordozhatóság mondhatni új értelmet nyert a Xiaomi részéről, mivel képesek voltak valami olyat létrehozni, amit elsőre nem sokan tudnának elképzelni. Egy kocka alakú, zsebben is hordható számítógép, amely egy normál asztali eszköz képességeivel vetekszik a teljesítmény tekintetében.

A GizmoChina beszámolója szerint a Rubik’s Cube II mindössze 145 grammot nyom és 62x62x44 mm-es méretekkel rendelkezik, azaz nagyjából pont akkora, mint egy Rubik kocka, a neve is innen ered. A Rubik's Cube II-t egy négymagos Intel J4125 processzor hajtja, ami akár 2,7 GHz-es turbófrekvenciára is képes. Emellett DDR4 memóriával és M.2 szilárdtest-meghajtóval is rendelkezik, amely gyors és hatékony tárolást biztosít. Ennek eredményeképpen a számítógép mindössze 10 másodperc alatt képes bootolni, és nagy sebességű, akár 500 MB/s-os írási és olvasási sebességre is képes.

A csatlakoztathatóság tekintetében a Rubik's Cube II számos lehetőséggel rendelkezik. Két USB 3.0 portot helyeztek el rajta, de egy HDMI, valamint egy TF-kártya bemenetet is találunk, és egy 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozójának is van hely. Ha akarjuk még dokkolóhoz is csatlakoztathatjuk, illetőleg Gigabit Ethernet-porttal is rendelkezik, ami megkönnyíti a vezetékes hálózathoz való csatlakozást. Támogatja a 2,4G/5G kétsávos Wi-Fi-t, a töltést pedig USB-C kábellel intézhetjük.

Ami szintén pozitívum, hogy a Bluetooth-t is kezeli, szóval akár vezeték nélküli hangszórókkal, vagy billentyűzetekkel és egerekkel is könnyedén párosítható. Ami az árakat illeti, egyelőre csak a kínai szegmensre hirdették ki azokat, de a 6 GB RAM + 128 GB tárhelyes verzió átszámítva közel 50 ezer forintba kerül majd, míg 8 GB + 256 GB-os variáns durván 60 ezer forintot kóstál.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram