2022.01.04.TomiSpark

Rövidebb lesz az idei CES

A járványhelyzetet tekintve mindenképpen öröm, hogy olyan tömegrendezvények kerülhetnek megrendezésre, mint a Szórakoztató Elektronikai Kiállítás, ám a dolgok még most sem haladnak teljesen tökéletesen. A népszerű show egy nappal rövidebb lesz és egyes cégek lemondták a szereplést.

A koronavírus miatt továbbra is nagyon óvatosak a szervezők ha nagy tömeget vonzó eseményekről van szó, mivel továbbra is érezteti a hatását az olyan rendezvények esetében is, mint a CES. Normál esetben az a megszokott, hogy a világ legismertebb technológiai cégei ide tartogatják az igazán látványos újdonságaikat, melyeket aztán a Las Vegasban rendezett kiállításon tárnak a közönség elé.

Valószínűleg ez idén sem lesz másképpen, viszont még 2022 elején sem megy minden teljesen a tervek szerint. A legfeltűnőbb különbség, hogy eredetileg január 5-től január 8-ig nyitották volna meg a kapukat a látogatók előtt, időközben viszont úgy határoztak, hogy már január 7-én délután bezárnak.

Ezzel a döntéssel a COVID-19 legújabb variánsa által keletkezett kockázatot próbálják csökkenteni, illetőleg a szervezők a korábban bevezetett egészségügyi szabályokra is szerettek volna reagálni. Az egy napos kiesésnek azonban nem csak ez az oka, az omikron variáns terjedésétől félve ugyanis több nagy vállalat lemondta a fizikai szereplését, igaz ők virtuális formában még mindig részt vehetnek.

Hogy nem mindenki gondolkodik így, azt jól mutatja az Euronews beszámolója is, ami szerint a megüresedett helyekre elég gyorsan érkeztek új jelentkezők. A hírek alapján ugyan az olyan neves cégek, mint az Amazon, a Meta (Facebook), vagy a Google nem lesznek jelen fizikailag, viszont két hét alatt 143 vállalat jelezte részvételi szándékát.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram