2023.07.22.TomiSpark

Robotra hasonlító kávéfőzőt villantott az LG

A gyártó a közösségi finanszírozás segítségével adhatja meg az emberek számára a lehetőséget, hogy különböző ízekkel kísérletezzenek kávéfőzés közben. Az utóbbi években kifejezetten népszerűvé váltak a kapszulás gépek, az LG viszont még ezen is tudott csavarni egyet.

Nézőpont kérdése, hogy mennyire hasznosak a kapszulás kávéfőzők, mert bár tény, hogy gyorsan és egyszerűen elkészítik sokak kedvenc italát, egyben napindítóját, a másik oldalról amellett sem mehetünk el, mennyi szemetet termelünk az elhasznált podok által.

Fotók: LG

Ezek újrahasznosítására persze már az ismert márkák is felfigyeltek, hogy fenntartható módon lehessen használni az általuk kibocsátott készülékeket. Több módszert is kidolgoztak emiatt, mivel a kis egységek mennyisége nem valószínű, hogy csökkenni fog a közeljövőben.

Az LG legújabb találmánya például minden egyes kávé elkészítésekor rögtön kettőt fog felhasználni, mivel a modern technológiát továbbfejlesztve alkottak meg egy olyan eszközt, amivel saját mixeket állíthatunk elő. A Duobo leginkább egy apróbb robotra hasonlít, amelynek lényege, hogy a két különböző kapszula alkalmazásával egyedi keverékeket tudjunk létrehozni. Ehhez gyakorlatilag bármilyet elhelyezhetünk benne, amely megfelel Nespresso eredeti kapszulák méretének.

A Gizmodo cikke szerint mégsem ez a legmeglepőbb a gépben, hanem az alul lévő kijelző, amin a portál közlése alapján egyéni tartalmak, például kávéval kapcsolatos reklámok és kávés rendezvények promóciói jelenhetnek meg. Ezt egyébként pont oda rakták, ahová a csésze is kerül, így vélhetőleg azzal számoltak, hogy a kávékészítés előtt és után ezekre pillantva tekinthetjük majd meg ezeket.

Az LG Labs alkotása a Kickstarteren keresztül juthat majd el a fogyasztókhoz, mégpedig 399 dollárért, vagyis nagyjából 136 ezer forintnak felel meg. Ez az ár azoknak szól, akik az elsők között rendeltek, később ugyanis a teljes áron, 799 dollárért, tehát 273 ezer forintért lehet majd hozzájutni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram