2022.11.02.TomiSpark

Riválist kaphat a Twitter

Nem igazán lehet megnevezni felépítésében még egy olyan közösségi oldalt, mint a Twitter, ám a cég felvásárlása után sokan félnek attól, hogy Elon Musk kezében esetleg rossz irányt vennének a dolgok. A kiábrándult felhasználókra már van, aki felkészült, mégpedig WT.Social elindításával.

Fura módon a Wikipedia egyik alapítójától, Jimmy Wales ötlete nyomán indul el a WT.Social, ami már a kezdőoldalon úgy hirdeti magát, mint egy jobb, tisztább és élhetőbb választás, ahol a felhasználók igényei és nem a hirdetők kerülnek előtérbe. „A nem mérgező közösségi hálózat. Üdvözöljük egy olyan helyen, ahol nem a hirdetők irányítanak. Ahol az adataidat nem csomagolják össze és nem adják el. Ahol te - és nem az algoritmusok - döntik el, hogy mit láthatsz. Ahol közvetlenül szerkesztheted a félrevezető tartalmakat. Ahol a rossz szereplőket kirúgják és távol tartják. Ahol valóban szívesen töltöd az idődet.  Üdvözöljük a helyen, amilyennek a közösségi médiának lennie kellene. Üdvözöljük a WT.Social oldalán” – állt a leírásban.

Az oldal akkor vált igazán ismertté, amikor Slashgear lehozott róla egy cikket, melyből kiderült, hogy alapvetően a Twitter miatt csalódott embereket szeretnék bevonzani. Ennek oka, hogy Elon Musk nemrégiben hosszas huzavona után tényleg megvette a közösségi oldalt, majd nyitásképp megszabadult jó néhány olyan embertől, akik addig a vezetőségben tartózkodtak.

Az eset hallatán többen vélték úgy, hogy a moderálások visszaesése miatt, többen lesznek kitéve zaklatásnak vagy hasonló dolgoknak, így biztosan vannak páran, akik inkább elhagyják ezt a platformot. Számukra kínálna tehát megoldást a WT.Social, amitől Wales azt reméli, hogy egy teljes értékű közösségi médiaplatformmá válik, amely eltekint az algoritmustól, és a bizalom alapján rangsorol.

Lényegében ahelyett, hogy egy olyan algoritmusra támaszkodna, amely arra hivatott, hogy örökké görgetni kelljen, a WT.Social aszerint fogja rangsorolni a tartalmakat, hogy a felhasználók mely fiókokban bíznak. Ennek persze legalább annyi hátránya lehet, mint amennyi előny származhat belőle, azt pedig egyelőre nem lehet tudni, mennyien lesznek kíváncsiak erre az újdonságra.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram