2022.10.18.TomiSpark

Praktikus újításokat hoztak az Adobe Photoshop frissítései

Az Adobe évente megrendezendő tervezési és technológiai konferenciájával egyidőben több frissítés is megérkezett az ismert szerkesztőhöz, melynek egy része számos újdonságot hozott, amivel könnyebbé tehetik az iPad-felhasználók dolgát.

Több változást is tapasztalható lesz a Photohop frissítéseinek köszönhetően. Az Engadget hírei szerint az egyik legérdekesebb ezek közül, hogy az Adobe továbbfejlesztette az Objektum-kiválasztást, amivel javítani kívánták az automatikus kijelölések pontosságát, és bővítette a Photoshop által önállóan felismerhető elemek listáját. Ez a vállalat által 2020-ban bevezetett képességekre épül, amelyek lehetővé teszik, hogy egy képen lévő elemet a Photoshop automatikusan felismerjen, majd kijelölhesse azt.

A vállalat szerint ezáltal már olyan összetett dolgokat is felismer majd a program, mint az égbolt, az épületek, a víz, a növények, a padló vagy a talaj, de a hegyek, a járdák és az utcák sem jelentenek majd akadályt. Szintén újítás még az egy kattintással elérhető törlés és kitöltés gyorsbillentyű, vagy éppen a Photo Restoration szűrő. Utóbbi a két éve prezentált neurális szűrőket bővíti, a mostani pedig a gépi tanulást kihasználva javítja fel a régi vagy sérült fotókat, mivel a mesterséges intelligencia képes felismerni és kijavítani a karcolásokat, illetőleg más apróbb hibákat a képen.

A legtöbb módosítást azok vehetik majd észre, akik az alkalmazást iPad-ről használják, hiszen a fejlesztők több asztali eszközt is elérhetővé tettek a tabletes verzióban. A Háttér eltávolítása vagy a Tartalomérzékeny kitöltés így most már egy koppintással elvégezhető, de az Adobe továbbfejlesztette a portré képek témájának kiválasztását, a Szűrők és beállítások panelt pedig kiegészítette az Automatikus tónus, az Automatikus kontraszt és az Automatikus szín szerkesztési lehetőségekkel. Szinten ide tartozik még a kép fő tárgyának vagy személyének az elkülönítése, ami mostantól itt is elérhetővé válik.

Az Adobe hivatalos közleményében azt is jelezte, hogy a fentebb felsorolt dolgok mellett awebes képességek bővítésén is tovább fog dolgozni. A tavaly megjelent verzió egyelőre még korlátozott béta változatban van, de a cégnél azt tervezik, hogy olyan eszközöket adnak hozzá a böngészőalapú alkalmazáshoz, mint az Object Selection, a Remove Background, az Adobe Camera Raw szerkesztések és a Content-Aware Fill. Ezt a verziót jelenleg a Creative Cloud előfizetők tesztelhetik.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram