2022.07.17.TomiSpark

Periszkópos kamerát kaphatnak az iPhone jövőbeli generációi

A legfrissebb pletykák szerint az Apple szeretne felzárkózni az androidos vetélytársakhoz a zoomolási képességek tekintetében, ezért a háttérben már komoly munka folyhat a periszkópos lencserendszerek bevezetésén.

Amíg sok androidos készülékben képesek lehetnek a felhasználók ötszörös, vagy akár ennél is távolabbi ráközelítésre a fotóknál, addig a méregdrága iPhone-ok tekintetében ez a lehetőség továbbra is elég korlátozott.

Az Apple telefonjai természetesen fejlődtek ebből a szempontból is, de a lemaradás még mindig észrevehető, miután a jelenlegi csúcsmobil, az iPhone 13 Pro is csak háromszoros közelítésre képes. A 9To5Mac beszámolója szerint a cég igyekszik ezt a problémát is kiküszöbölni, ezért már dolgoznak a lencserendszer megvalósításán.

Fotó: 9To5Mac

A hírek alapján vélhetőleg az iPhone 12 szériánál alkalmazott üzleti modellt veszik majd alapul a kamerák teljesítményét illetően, ott ugyanis a legdrágább telefon, a 12 Pro Max 2,5-szeres zoomot tudott, de a 12 Pro esetében már csak 2-szeres zoomot kaptunk. Állítólag hasonló lehet majd a helyzet az iPhone 15 esetében is, ahol a beszállítói információk szerint már megjelenhet periszkópos komponens, de kizárólag a Pro Max kapja meg.

Bár az infókat az általában elég jól értesült Ming-Chi Kuo tette közzé, természetesen a hivatalos bejelentésig minden ilyen hírt érdemes fenntartásokkal kezelni. A neves újságíró egyébként még azt is hozzátette, hogy az Apple elég messzire tekintett előre, miután már a 16-os szériára is vannak tervek a kamerarendszereket tekintve, ahol már ugyanúgy hatszoros ráközelítéssel számolnak, mint a 15-nél.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram