2024.07.04.TomiSpark

Összehajtható telefont vennél? Ezeket gondold át még a vásárlás előtt

Egyre nagyobb piaca van a hajtogatható készülékeknek, amelyek alapvetően két kategóriára, a könyvszerűen, illetőleg a kagylószerűen összecsukható telefonokéra bontható. Most a Lifehacker tanácsai alapján előbbivel kapcsolatban vesszük sorra, milyen esetekben lehetnek igazán hasznosak, hiszen sokan nem tudják eldönteni, megérné-e számukra egy ilyen mobil vásárlása.

Nagyobb képernyőn jobb videókat nézni

Rengeteg olyan tartalom van a neten, főként a rövid videókat illetően, amelyek állóformátumban készültek el vagy kerültek feltöltésre. Nagyon sok olyan van viszont még mindig, ami fektetve élvezhetőbb, így pl. a YouTube-videók többsége vagy, ha egy streamet, esetleg tévéadást néznénk. Utóbbi kettőt egyre többen alkalmazzák a telefonjukon, márpedig egy összecsukható telefon olyan képernyőt biztosít ehhez, amely nyitott állapotban megközelíti a mini tablet méreteit.

Továbbfejlesztett multitasking

A Lifehacker cikke szerint ez az egyik legnyilvánvalóbb dolog egy összecsukható telefon esetén. A tipikus telefonkijelzőnél kétszer nagyobb képernyővel nagyon könnyen használhatunk egymás mellett több alkalmazást is, de hogy ez valóban hasznos funkció-e, az attól is függ, mire használjuk a telefont. Munka közben kiegészítésre például nagyszerű tud lenni. Főként úgy, hogy a képernyőt vízszintesen és függőlegesen is feloszthatjuk.

Játékokhoz

Aki imádja a mobiljátékokat, de úgy érzi nagyobb képernyő kellene néhány címhez, akkor szintén jó választás lehet egy összecsukható mobil. A legtöbb androidos változat gond nélkül kitölti az extra helyet, ami azt jelenti, hogy többet láthatsz a játék környezetéből. Ez az egyszerű puzzle-játékoktól kezdve az open world játékokig mindenhez remekül használható. Az irányítás gyakran könnyebbnek mondható, de a hagyományos mobilos játékélményről sem kell lemondani, elég összehajtani a készüléket.

Gépelni is könnyebb lesz

A legtöbben sok időt töltünk gépeléssel a telefonunkon, ami így kényelmesebbé válik és sokkal másabb élményt nyújt. Több hely van a képernyőn a billentyűzetnek, és mivel továbbra is két kezünk van, a gépelési sebesség is megnőhet. Ha sokat kell írni a mobilon, egy összecsukható verzió nagy hasznot jelenthet, de a billentyűzet beállításai, köztük az automatikus helyesírási lehetőségek és a telefon vágólapja is könnyebben elérhető.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram