2021.12.27.TomiSpark

Orvosi célokat szolgálhat a Movano okosgyűrűje

Egy nagyon izgalmas termékkel készül 2022-re a Movano. A egészségügyi technológiával foglalkozó vállalat egy olyan eszközt hozott létre, amely nagy segítséget nyújthat a krónikus betegségen szenvedő embereknek.

Ahogy halad előre az idő és fejlődik a technológia, úgy egyre több okoseszköz kerül a piacra. A jó hír, hogy a bővülő paletta nem csak a szórakoztatást helyezi előtérbe, vannak ugyanis olyan termékek, melyek sokkal komolyabb célokat szolgálhatnak majd a jövőben.

A Movano is pontosan erre készül, az általuk kitalált gyűrű feladata az lesz, hogy egy nagyobb adatmennyiséget gyártson le a felhasználójáról. Ennek segítségével állítólag könnyebb lesz megérteni a betegségeket, mindez pedig javíthatja az életvitelünket.

Hasonlóra az okosórák is képesek, hiszen mérik a pulzusunkat, adott esetben azt is figyelik, mennyit és milyen minőségben aludtunk, sok esetben pedig tippeket is kapunk az eszköztől. A modern dizájnnal ellátott Movano Ring viszont ennél jóval komplexebb.

A gyűrű a The Verge információi alapján mérni fogja a pulzusszámot, a szívfrekvencia-variabilitást (HRV), az alvást, a légzést, a hőmérsékletet, a vér oxigénszintjét, a lépéseket és az elégetett kalóriákat. A gyártó szerint a lényeg, hogy nem csak szimpla adatokat kapunk, hanem ezek egymáshoz való viszonyítását, vagyis proaktívabb megközelítést alkalmaz a krónikus betegségek kockázatainak mérsékléséhez és megelőzéséhez.

Bár nem ez az első ilyen eszköz, és ezáltal nem lehet forradalminak nevezni, az mindenképpen pozitívum, hogy sokkal emészthetőbbek az információk, mint máshol. A gyűrű ráadásul nagyon vékony, így tehát a kialakításánál nem csak azt vették figyelembe, hogy eladható legyen. A Movano vezérigazgatója, Dr. John Mastrototaro szerint a karcsúbb alak egy szándékos döntés volt, mivel ezt a típust kifejezetten a nők számára tervezték, azonban úgy, hogy bármelyik korosztály számára vonzó legyen.

Forrás: Movano

Ez mindenképpen különbség a konkurenciához képest, az Our Ring és a már megszűnt Motiv Ring ugyanis jóval vaskosabbak voltak. Ez főként az érzékelők miatt volt így, mivel a technikát nehéz volt miniatürizálni, de a Movano ebben is hozott egy újítást. A cég azonban nem csak egy hasznos cuccot akar kiadni a kezéből, komolyan gondolják, hogy ez segítheti az orvostudományt.

Ennek érdekében a vállalat klinikai vizsgálatokat végez a rádiófrekvenciás technológiával és algoritmusokkal, valamint pontossági vizsgálatokat a szívfrekvencia, a véroxigénszint és a légzésszám monitorozására vonatkozó FDA engedély megszerzése érdekében. A hírek szerint az olyan cégek is fontolgatják ezeknek a funkcióknak a bevezetését, mint az Apple, így tehát nem kell meglepődni, ha több hasonló bejelentés is lesz az elkövetkező években.

A Movano Ringet négyféle színben érhetjük el jelenleg, a hivatalos oldaluk szerint réz, fekete, arany és ezüst választható jelenleg.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram