2022.09.27.TomiSpark

Olcsóbb hangprojektorral próbálkozik a Razer

A finoman szólva is erősnek mondható a Leviathan V2 után most megérkezett annak kisebb méretű és valamivel szerényebb teljesítményű változata, mely ennek megfelelően kevesebbe is kerül majd.

Noha eredetileg a hangprojektorokat televíziókhoz találták ki, azt senki sem mondta, hogy ez kőbe lenne vésve, ezt pedig a fejlesztők is jól tudják. Ezeknek az eszközöknek az asztali géphez csatlakoztatható verzióira egyre nagyobb igény mutatkozik, így most a Razer is igyekszik beszállni ebbe a versenybe.

Fotók: Razer

A Leviathan V2 X PC egy kisebb és némileg gyengébb változata a teljes értékű testvérének, amelyet a gyártó még az idei év elején adott ki. Az újdonság 15,7 hüvelykes mérettel lett megáldva, forgalomba pedig szeptember 28-tól kerül durván 100 dolláros áron, ami Európában 120 euró körül lesz majd a hírek szerint.

A The Verge információ alapján a készülék két teljes tartományú meghajtóra és két passzív sugárzóra épül, amelyek maximális hangereje egy méter távolságban 90 dB lesz. A hivatalos leírás szerint a hangszórók 85 Hz-től 20 kHz-ig szólnak, de nincs benne mélynyomó és THX Spatial Audio sem, ami nagyjából annyit jelent, hogy a mélyebb hangoknál nem teljesít majd olyan jól, mint Leviathan V2, utóbbi egyébként ebben a tekintetben is sok dicséretet kapott.

Drágább társához hasonlóan viszont ez is rendelkezik személyre szabható RGB világítási effektekkel, igaz a 8 különböző világítási zóna helyett csak 14-et kapunk, ám ezeket elég sokféle módon beállíthatjuk majd, mivel összehangolható lesz más Razer kütyükkel is, a hivatalos applikáció által. Elfért még rajta egy USB-C port, valamint támogatja a Bluetooth 5.0-t is, ha vezeték nélkül akarjuk csatlakoztatni egy eszközünkhöz, de ha nem, akkor természetesen ezt manuálisan is megtehetjük, miután helyet kapott egy USB audio bemenet.

Igaz, hogy nem a hangprojektorok királyáról van szó, de egy kompakt, olcsóbb és egyszerűbb megoldásnak tűnik, ha valaki a számítógéphez használna ilyesmit.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram