2022.08.27.TomiSpark

Októberben érkezhet a Meta VR headsetje

Nem sok konkrétumot tudni a Facebook tulajdonosának legújabb eszközéről, az viszont már kiderült, hogy mikor számíthatunk rá. Mark Zuckerberg egy podcastben beszélt erről nemrégiben.

Az évente megrendezésre kerülő Connect nevű eseményen, vagy annak környékén kerülhet bemutatásra az a VR Headset, amit a Meta dobhat majd piacra. A vállalat vezérigazgatója Mark Zuckerberg ezt a The Joe Rogan Experience podcastben erősítette meg, ahol a lehetséges időpont mellett néhány fontos információt is elárult.

Az újdonság állítólag az arc mimikáját is követni tudja majd, így például a saját mosolyunk alapján az általunk létrehozott avatar is mosolyoghat, de azt is megmutatja, hova nézünk a való életben. Ehhez egy nagy felbontással rendelkező képernyőt, és kifinomult belső érzékelőket is kapunk majd, egy kiterjesztett valóság élménnyel.

A The Verge írása szerint ez tényleg megvalósulhat, így a headset funkciói valamilyen módon lehetővé teszik a másikkal való szemkontaktust a virtuális valóságban, és képes lesz valós időben lefordítani a felhasználók arckifejezését, vagyis Zuckerberg állításai szerint nagy durranásra számíthatunk.

A vezérigazgató egyelőre nem tért ki arra, milyen áron vezethetik be a terméket, de a hírek alapján várhatóan jóval drágább lesz, mint a Quest 2 jelenleg. A Bloomberg júliusban arról számolt be, hogy a készülő eszközt Meta Quest Pro néven forgalmazhatják, és az ára meghaladja valószínűleg az 1000 dollárt.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram