2021.07.05.admin-fazis

Okostelefon hackek, amiket ismerned kell

Az okostelefonok és hasonló eszközök mindennapi életünk nélkülözhetetlen kiegészítői, természetes, hogy velük kapcsolatban is szeretjük a jó trükköket. Az alábbi felsorolásban szereplő ötletekkel nemcsak időt takaríthatsz meg, hanem egyszerűsíthetik vagy bővíthetik is a felhasználói élményt.

Töltsd fel a telefonod gyorsabban

Mindennapi életünk egyik legnagyobb problémája a telefonunk töltöttségi szintje. A legtöbb telefon ma már C típusú gyorstöltéssel rendelkezik, viszont bizonyára maradtunk még páran, akiknek telefonja lassabban tölt fel.

A trükk nagyon egyszerű: töltés közben kapcsold a telefont repülőgép üzemmódba, de még jobb, ha teljesen kikapcsolod. Így a telefon nem használ energiát ahhoz, hogy kapcsolódjon az internetre vagy a GPS-hez.

Az is jó, ha töltés közben kerülöd a telefon használatát, mivel a Lítium-ion akkumulátorok korlátozott töltési ciklussal rendelkeznek és a gyártók nem teszik lehetővé a telefon használatát töltés közben. Gondoltad volna, hogy ezért ilyen rövidek a kábelek?

Játssz hirdetések nélkül

Igazán idegesítő, mikor a mobilon való játék hevében reklámok bukkannak fel és megzavarnak minket. Ezt könnyen elkerülheted a repülőgép üzemmód bekapcsolásával, vagy az internet kikapcsolásával.

Ha bizonyos hirdetések a netről való lecsatlakozás után is megjelennek, egyszerűen csak töröld a gyorsítótárat és élvezd a hirdetések nélküli játékot. A gyártók is együtt éreznek a lelkes játékosokkal, ezért több készülék is rendelkezik játék-móddal, mely lehetővé teszi a hirdetések elkerülését. Térképezd fel a beállításokat, hátha nálad is van ilyen opció.

Azonosíts képpel

Az az idő már elmúlt, mikor a keresősávba kell pötyögnünk valamit, hogy információt szerezzünk róla. A képfelismerő szoftverek már felismerik a képeken szereplő objektumokat és ez alapján keresnek.

A Google Goggles, a keresőóriás saját fotófelismerő eszköze, ami hatalmas képadatbázissal rendelkezik. Ha elfelejdkezel valamiről, vagy éppen csak egy képed van az adott dologról, az alkalmazás hamar kidobja az összes arról szóló információt, legtöbbször megbízható eredménnyel.

Legyen lomtárad Androidon is

A Windows rendelkezik lomtárral, a Mac kukával, de hol marad az Android szemetese? Még az iPhoneok is 30 napig tárolják a törölt képeket a végleges eltávolítás előtt. Hasznos ez a funkció, ha sietve vagy átgondolatlanul törlünk képeket, hiszen egy gombnyomással visszaállíthatók. Az Android fejlesztői most sem okoznak csalódást, hiszen a Play Áruházban vannak olyan alkalmazások, melyek védelmet nyújtanak a felhasználói fájlok számára.

Szelfizz fejhallgatóval

Igen, jól olvastad. Nem csak a telefon hangerő szabályzó gombjával tudsz képeket készíteni, hanem úgy is, ha egyszerűen lenyomod a füles hangerő szabályzó gombját. Gondoltad volna??

Számológépes balesetek esetére

Veled is előfordult már, hogy nagyon hosszú számsort írtál be a számológép felületére és az utolsó számjegyet elrontottad? Legtöbben ilyenkor elölről kezdik beírni a számokat, viszont nekünk van egy jobb ötletünk. Érintsd meg a már beírt számsort és egyszerűen húzd el a jobbra vagy balra. Kár, hogy csak most szóltunk, igaz?

Mérj az okostelefonnal

A 21. században a colstok már kiment a divatból, hiszen az okostelefon elvégzi a feladatot helyette. Ehhez csak egy alkalmazásra van szükség, amit a Play Áruházban és App Store-ban egyaránt megtalálsz. Ezután bármit lemérhetsz, a bögréd magasságától egészen a szomszéd ház faláig. Gyors és egyszerű megoldás.

Reméljük hasznodra válnak az cikkben szereplő trükkök, érdemes kipróbálni őket és máris villoghatsz tudásoddal baráti társaságod előtt. A témát még nem veséztük ki teljesen, így egy következő cikkben még több hacket mutatunk be.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram