2022.03.28.TomiSpark

Nyugdíjba megy a Honda sokak által szeretett robotja

22 év után véget ér Asimo küldetése. A robot a japán autógyártó központjában, valamint kiállításokon mutatta be tudományát, kedves és barátságos külseje pedig igazán szerethetővé varázsolta.

Bár a Hondát a legtöbben a járművekről ismerik, valamint a motorsportban elért eredményeik után, a vállalat tevékenysége valójában ezen is túlmutat. A környezetvédelem például már jó ideje nagy hangsúlyt kap a kommunikációjukban és igyekeznek tenni a fenntarthatóbb jövőjért, de a technikai fejlődést tekintve a robotikával is sokat foglalkoztak.

2000-ben ennek eredményeképp jött létre Asimo, aki egy szkafanderes űrhajósra hasonlít leginkább, a tervezési fázis pedig a 80-as években indult. A Honda egészen pontosan 1986-ban kezdte meg a munkát, a megalkotásától kezdve rengeteg fejlesztésen ment keresztül, míg a neve egy rövidítésből jött létre. Advanced Step in Innovative Mobility, vagyis fejlett lépés az innovatív mobilitás felé, volt a jelmondat akkoriban.

Asimót rengeteg híres ember megtekintette az elmúlt bő 20 esztendőben, a robot pedig sok dologra képes volt. Jelnyelven kommunikált, kávét készített, egy lábon ugrált, futni és táncolni is tudott, és az egyensúlyozási képességei mai napig fantasztikusak. Legnagyobb innovációja azonban mégsem ezek között keresendő, első körben ugyanis az önálló, külső operátor beavatkozása nélküli mozgás miatt jártak a csodájára.

Még azok is megszerették, és aranyosnak találták, akiket nem igazán érdekeltek a tudományos fejlesztések, mivel kifejezetten barátságosra tervezték. Felismerte az emberi arckifejezéseket, és hangokat, valamint tapintással és vizuálisan megismerte az objektumokat. Utolsó frissítését 2011-ben kapta, azóta viszont kevésbé foglalkoztak vele, és most végleg pihenőre küldik.

A Honda új projektje egy olyan avatár-robot, amely távolról, emberi irányítással és mesterséges intelligenciával végez el különböző feladatokat, melyről az első koncepciót tavaly ősszel mutatták meg a közönségnek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram