2023.05.26.TomiSpark

Nincs leírás egy Shorts videóhoz? A YouTube megoldja!

A TikTok mintájára létrehozott rövid videós szolgáltatás egyre népszerűbbé válik, ám rendelkezik egy elég nagy hiányossággal. Ezt most igyekeztek kiküszöbölni egy olyan megoldással, amit a felhasználók nem láthatnak majd, a hasznát viszont érezni fogják. Jön a Flamingo!

A Shorts algoritmusa egészen jól működik, sokan kezdenek rászokni erre a szolgáltatásra is az ebből a szempontból piacvezető TikTok mellett, de mostanáig volt valami, amivel a YouTube elég nagy hátrányban volt.

A mini méretű videóknak ugyanis sokszor nem voltak leírásaik, ami csak azért problémás, mert így nehéz rákeresni a tartalmakra. Ennek érdekében a Google DeepMind nevű részélege létrehozta a Flamingót, ami a háttérben fogja kiküszöbölni a gondokat. Az újdonság tulajdonképpen egy generatív mesterséges intelligencia, ami a videókban látottak alapján fog részletes leírásokat készíteni.

Ennek köszönhetően már akkor is rákereshetünk egy videóra, ha korábban nem mentettük el azt, de ha csak szimplán egy tematikára keresnénk, akkor is hasznos lehet majd. A YouTube-on egyébként is megszokott, hogy normál hosszúságú videóknál célirányosan keresnek az emberek, ezt pedig szeretnék elérni a Shorts esetében is.

Fontos, hogy a Flamingo leírásaihoz mi nem nyúlhatunk majd hozzá, nem igazíthatunk rajta. Ez a YouTube bejelentése szerint azért van így, mert ezzel tudják biztosítani azt, hogy az adatok pontosabbak legyenek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram