2022.11.25.TomiSpark

Nemsokára új emojikat használhatunk a Google üzenetküldőjében

A Google Message lehetőségei eddig elég korlátozottak voltak a hangulatjelek tekintetében, de a napokban többen is kiszúrták, hogy ez változhat a jövőben. Ha minden igaz, hamarosan szinte bármilyen emojit beilleszthetünk.

Elég nagy esély mutatkozik arra, hogy a közeljövőben gyakorlatilag bármilyen emojiból választhatunk az egyes üzenetek esetében. A héten a 9to5Google és a The Verge is arról számolt be, hogy már elindultak az első tesztek, néhány embernél pedig megjelent a frissített verzió.

Ez egy lényeges változás lenne, mivel eddig a Messages csak hét szabványosított emojit biztosított a felhasználók számára az Androidos alkalmazásban, azonban a változtatással elvileg hasonlóan a Slack, a WhatsApp és a Telegram megoldásához, az üzenetet hosszan lenyomva más hangulatjelek közül is választani lehet.

Fotó: 9to5Google

Mindez nagyon hasznos lehet, de sajnos ez továbbra is csak akkor működik gond nélkül, ha mindkét fél hasonló rendszert használ. Bár a #GetTheMessage kampány részeként a Google továbbra is a platformok közötti átjárhatóságot támogatja, azoknak még mindig nincs egyszerű dolguk, akik Apple készüléken kapnak emojival megtűzdelt üzenetet.

Noha fordítva már jól működik a dolog, Androidról Apple-re még mindig problémát okoz a reakciók megjelenítése, az viszont látszik, hogy a Google továbbra is törekszik ennek a problémának a megoldására a nagyobb felhasználói élmény érdekében.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram