2021.03.31.admin-fazis

Nemsokára itt a OnePlus Watch

A OnePlus Watch-ot március 23-án jelentették be egy nívós esemény színpadán, ami azt jelenti, hogy nemsokára már meg is vásárolhatjuk ezt az okos újdonságot. További jó hír, hogy a hírek szerint nem is lesz elrugaszkodott ára, ráadásul a nikkel allergiában szenvedők is hordhatják majd, hiszen az anyagot teljes mértékben száműzték a tervezők.

Miért szeretjük az okosórákat?

Felgyorsult világunkban az okosóra megjelenése nagyon sok változást hozott, hiszen a telefonunkkal szinkronizálva már minden történést első kézből láthatunk akár a csuklónkon is. Többé nem kell felugranunk a közös ebéd mellől, ha fontos hívást várunk, hiszen csak rápillantunk az óránkra és már tudjuk is mi történik a telefonon.

Ez a funkció szinte kivétel nélkül nagyon hasznos mindnyájunknak, bár hátrányokkal is kell számolnunk. Ilyen szempontból egyre kevesebb „szünet” jut a napunkban a közösségi médiából és a gyors impulzusokból. Egyébként napjainkban ezt a koordinálatlan okos eszköz használatot egyre nagyobb tömegek utasítják el.

Mennyi az annyi?

A OnePlus Watch 159 dollárért lesz kapható Amerikában, bár az ár máshol még változhat. Ez már tényleg pénztárcabarát összegnek tekinthető, sokkal inkább, mint a legutóbbi Oppo Watché, ami 300 dollár volt. Azért fontos ez, mert a OnePlus és az Oppo közös anyavállalattal rendelkezik, ezért termékeikben is gyakran előfordulnak párhuzamok.

Kifejezetten fontos az óra kinézete, hiszen viselőjének lehetőleg minden outfitjéhez passzolnia kell. A OnePlus messziről kerüli az Apple, a Fitbit és az Oppo „squircle” formáját, ami egy kerek négyszögre hasonlít, bár lássuk be, utóbbi formavilága is méltán népszerű. A OnePlus Watch viszont teljesen kerek, a piacon található órák között igen méretes darabnak számít a maga 46 mm-es óratartójával.

Az órának 2 koronája van, az egyik az alkalmazás menüt irányítja, a másik pedig új parancsikont nyit meg. A szalagjai egy speciális fluorelasztomer anyagból készülnek, ami szinte szétnyűhetetlen tartást biztosít. Ráadásul légáteresztő tulajdonságának köszönhetően nem izzad alatta a bőrünk sem.

A OnePlus Watch ezüst és éjfekete színben jelenik meg, de elérhető lesz majd egy limitált változat is, ami kobaltból készül és vegán bőr szíjjal lesz kapható. Úszáskor is jó társunk lehet az óra, hiszen rendelkezik IP68 besorolással, így védett a por és víz ellen, valamint megkapta az 5ATM vízálló tanúsítványt is. Ennek alapján akár 50 méterig merülhetünk vele 10 percig úgy, hogy a kijelző nem roppan be a nyomástól.

Mit tud az óra?

A OnePlus Watch 1,39 hüvelykes, AMOLED kijelzővel és 326 pixel/ hüvelyk felbontással bír. Mindez azt jelenti, hogy nagyon szép képet kapunk ezen a relatíve kicsi képernyőn is. 50 számlap közül választhatunk, sőt, saját fotót is beállíthatunk rajta háttérként. Ha ez még nem lenne elég, a képernyőn megjelenő számokat és betűket is testre szabhatjuk, átállíthatjuk a színeket, hogy azok saját stílusunkat tükrözzék.

A fitneszrajongók nagy örömére több mint 110 beépített edzést tartalmaz, számtalan sportágban. Mindemellett az óra automatikusan felismeri az éppen végzett sport tevekénységünket, tehát érzékeli, ha futunk, automatikusan nyomon követi az adatokat. Ha pedig megállunk, az óra leállítja a követést. Van benne pulzusmérő, GPS, plusz még a vérünk oxigénszintjét is képes megsaccolni. Ez a két funkció egyébként egy új opciót, a stressz-szint mérést iktatta be a már így is széles repertoárba.

Az órának saját operációs rendszere van 4 GB tárhellyel, ami akár 500 dal tárolására elegendő. Az átlagos funkciókon kívül egészen új opciókat is tartalmaz az óra, ilyen többek közt a zen mód, ami arra alkalmas, hogy ne tereljük el a figyelmünket és megtartsuk a fókuszt egy bizonyos tevékenység alatt.

Az óra figyelmeztet akkor is, ha már túl hosszú ideje dolgozunk. Jelzi, hogy tartsunk szünetet, vagy végezzünk gyors légzési gyakorlatot. Különlegessége még, hogy akkor is kezeli a hívásokat, ha a telefon nincs hozzá csatlakoztatva. Ráadásul egy egész hetet bír egyetlen feltöltéssel, ami nagyon szép teljesítmény.

Hosszan sorolhatnánk még a OnePlus Watch remek tulajdonságait, de inkább nem lőjük le a poént és meghagyjuk a felfedezést a kedves vásárlóknak. Már csak annyit fűznénk hozzá, hogy valóban remek óráról van szó, ami még az életmódunkat is támogatja.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram