2021.06.21.admin-fazis

Nemsokára itt a Google Pixel 6

A Google 2021-es csúcstelefonja nemsokára érkezik, cikkünkben pedig eláruljuk, amit eddig tudunk róla. Az biztos, hogy az első Google telefon lesz, melyen az Android 12- szoftver fut majd, vadonatúj Android-funkciókkal. A magunk részéről, mi már alig várjuk az új készülék érkezését.

A megjelenési dátum és ára

Az egyetlen eddigi információ a telefon megjelenésének dátumát illetően az idei év október vége. Ha netán chip-hiány lépne fel a piacon, akkor a kiadás dátuma novemberre is csúszhat. Az árat illetően nehezebben tudunk pontos tippet adni, hiszen a Pixel telefonok eddig a prémium és a középkategóriás árkategóriát is képviselték.

Nem tudjuk, melyik következik a sorban, viszont az eddigi pletykák szerint inkább a közép kategóriát erősíti majd az új Pixel 6 készülék.  Ebben az esetben, mivel a Google Pixel 5 ára 699 dollár körül mozgott, a Pixel 6-ot is ebbe az árfekvésben képzeljük el.

A megjelenés

A külalakot illetően igen nagy változásokra számíthatunk, hiszen hatalmas kameratömbbel érkezik az új Pixel 6. Az előlapok vékonyak, a szelfikamera központi szerepet játszik a kijelzőn, emellett az ujjlenyomatolvasó a képernyő alatt jelenik meg.

A készülék hátlapja üvegből készül, kifejezetten elegáns hatást keltve.  A Google Pixel 6 Pro várhatóan 6,67 hüvelykes ívelt AMOLED kijelzővel érkezik, mérete pedig 163,9 x 75,8 x 8,9 mm lesz. A készülék színválasztékát tekintve őszibarack-, homok- és rózsaszín, három színes opcióra számíthatunk, emellett az ezüst, fekete és zöld modellek közül is válaszhatunk.

Kamera és akkumulátor

Az eddig látott képek alapján a Google Pixel 6 kétlencsés kamerával érkezik, a Pixel 6 Pro pedig 3 lencsét birtokol majd, mely egy elsődleges nagylátószögű és egy periszkópos kamerát is tartalmaz.

A fő objektív valószínűleg 50 MP felbontással bír majd, emellett 5X-ös optikai zoommal és ultraszéles kamerával is megörvendezteti a vásárlókat. A telefonnak a 4K videófelvétel sem jelent gondot, még a szelfikamerát illetően sem.

Egy forrás azt állítja, hogy az akkumulátor 5000 mAh-s teljesítménnyel bír majd, emellett a vezeték nélküli telefontöltést is támogatja.  Remélhetőleg a 12 W-nál gyorsabb vezeték nélküli töltés is elérhető lesz, ami nagyban megkönnyíti a mindennapokat.

Műszaki adatok

A Google Pixel 6 egyik nagyon várt funkciója az egykezes mód megléte, ami arra utal, hogy a Pixel 6 XL is már úton van. Kisebb készülékekhez természetesen nem szükséges egykezes módot alkalmazni, hiszen anélkül is könnyen kezelhető a telefon.

A Google a Samsunggal közösen fejlesztette ki saját chipjét, amit White Cheapel névre keresztelt. Ez előreláthatóan egy 5 nm-es chipset lehet, melynek középpontjába az AI és a gépi tanulás áll. Teljesítményét tekintve elmarad a legjobb Android chipeket tekintve.

Az eddigi tippek szerint teljesítménye valahol a Snapdragon 888 és a régebbi Snadragon 865 között helyezkedik el. Alternatív megoldásként a Pixel 6 a Qualcomm Snapdargon 755 processzort is futtathatja, bár ezt a CPU-t még nem jelentették be, egyelőre csak pletyka.

Mit várunk el az új Pixel 6-tól?

Mindenekelőtt arra számítunk, hogy a Google Pixel 6 kompakt és könnyen kezelhető méretű lesz, méghozzá nagyobb feldolgozási teljesítménnyel. Szeretnénk, ha a Google javítaná a készülékek teljesítményét akár jobb lapkakészletekkel, vagy a középkategóriás processzorok jobb optimalizálásával. Egy biztos, nagy várakozással tekintünk a Google új csúcstelefonjára, hiszen valóban nagy fejlesztéseket eszközölt a cégóriás.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram