2023.05.03.TomiSpark

Nem jön több frissítés a Windows 10-hez

A Microsoft részéről elég egyértelművé tették, hogy a tavaly kiadott 22H2-es csomag zárta be a kaput.

Bár a Windows 11 az elmúlt durván két évben egyre inkább elterjedté vált a Microsoft operációs rendszereit futtató gépeken, a cég most tett egy lépést annak irányába, hogy ez a folyamat csak még jobban felgyorsuljon.

A Windows 10-et ugyanis sokan szerették, rengeteg gépen pedig még mindig ez fut, de idővel a rendszer legnagyobb hívei is kénytelenek lesznek elengedni, mivel a 2022-ben megjelent 22H2-es frissítési csomag az utolsó volt a sorban, ezt követően már nem lesznek újabbak. Teljesen azért nem áll le még a projekt, hiszen a biztonsági frissítések érkezésére továbbra is számíthatunk, de már azt is tudni, hogy meddig.

Ennek a végpontja 2025. október 14-e lesz, ekkor kapja meg a 10-es generáció az utolsó támogatást. Éppen ezért a Microsoft hivatalos bejelentése során is kiemelte, hogy érdemes minél hamarabb átváltani a 11-es szériára, amit ingyenesen megtehetnek a felhasználók, igaz ettől eddig sokan ódzkodtak. Az indulás utáni hónapokban ugyanis elég sok hiba ütötte fel a fejét, illetőleg mai napig elmondható, hogy szigorúak a minimális rendszerkövetelmények, amit sok konfiguráció alapból nem tudott teljesíteni, ugyanakkor a hibák kijavítása óta már statisztikailag nőtt a Windows 11 felhasználóinak a száma.

A StatCounter adatai alapján jelenleg a piaci részesedése még mindig a Windows 10-nek a legnagyobb, ami 71,36 százalékra rúg, ezt követi második helyen a Windows 11, amely 23,11 százalékon áll, de az érdekesség kedvéért tegyük hozzá, hogy az olyan operációs rendszerek is szerepelnek ebben az összevetésben, amelyek egy ideje már nem kapnak frissítéseket, vagy csak elég ósdinak mondhatók. A Windows 7 3,78%-os piaci részesedéssel büszkélkedhet, de megmosolyogtatja az embert, hogy a Windows XP, vagy a Windows 8 is tartja még magát, igaz már csak 1 százalék körüli értékkel.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram