2023.11.03.TomiSpark

Nem hivatalos kontrollert használsz az Xbox konzolodhoz? Van egy rossz hírünk!

Aki olyan kontrollert vásárolt és használ, amelyet nem a Microsoft vagy annak valamelyik szerződött partnere gyártott, akkor november 12-től váltania kell, mivel a redmondi cég komolyan bekeményített. A megnevezett naptól kezdve egyszerűen letiltják a nem hivatalos kiegészítőket.

Rengetegen rendelkeznek Xbox játékkonzollal, azonban nem biztos, hogy mindenki a gyári kontrollert használja hozzá. Ez persze még nem feltétlenül szúrná a Microsoft szemét, mivel több olyan partnercégük is van, amelyek szintén gyártanak irányítóeszközöket a méltán népszerű konzolhoz, az összes többit viszont hamarosan likvidálni fogják.

Erre már most is egy üzenettel figyelmeztetik a felhasználókat, mondván kezdjenek el gyorsan beszerezni egy általuk hivatalosnak minősített kontrollert, máskülönben nem fogják tudni élvezni az Xbox nyújtotta élményeket. „A csatlakoztatott kiegészítő nem engedélyezett. A nem hivatalos kiegészítők használata rontja a játékélményed. Ennek okán a nem hivatalos kiegészítőket blokkolni fogjuk 2023. 11. 12-től” – írta meg a napokban a PC World

Ugyanerről írt nemrégiben a Games Industry is. A portál szerint a Microsoft közleményében kiemelt olyan partnereket, amelyek eszközei közül nyugodtan válogathatnak a felhasználók. Ilyen például a PowerA, a Thrustmaster, a PDP, a Razer, a Nacon és a Turtle Beach, azonban az olyan gyártók eszközeivel, mint mondjuk a Brook Gaming már akadhatnak problémák.

Utóbbi egyébként egy közleményt is kiadott, amelyben jelezték, minden erőfeszítésükkel igyekeznek megoldást találni erre a problémára, ami a Microsoft álláspontját nézve valószínűleg nem lesz lehetetlen. A cég ugyanis a Windows Central értesülései szerint mostantól egy új jóváhagyási eljárást alkalmaz a hivatalos, harmadik féltől származó vezeték nélküli vezérlőkre, a gyártók pedig jelentkezhetnek, hogy megkapják a szükséges engedélyeket.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram